Avto
246 ogledov

Znani zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2022

PAL 2022 Finance
Časnik Finance je tudi letos podelil nagrade za najboljše avtomobile iz izbora Poslovni avto leta 2022 (PAL).

Službeni avto leta 2022 je postala opel astra, poslovni avto leta je postal BMW 4 gran coupe in i4 – to je prvo tovrstno priznanje za to znamko v 18. letni zgodovini izbora. Najprestižnejše priznanje za managerski avto leta je pripadlo audiju A8, električni avto leta 2022 je postal ioniq 5, kipec za električni dostavnik leta pa je pripadel mercedes-benzu eSprinterju.

PAL 2022 | Avtor: Finance Finance

Kot so zapisali organizatorji je letošnji PAL je odražal dogajanje v avtomobilski industriji, ki se pospešeno pomika v elektrifikacijo. Zato so letos prvič v kategoriji Poslovni avto in Managerski avto vključili avtomobile ne glede na pogon. Za zdaj so ohranili tudi električno kategorijo, kjer so nastopili avtomobili z najvišjo ceno do 65 tisoč evrov.

PAL 2022 | Avtor: Finance Finance

V ocenjevanje novinarjev in članov menedžerske žirijo so torej postavili tudi električne avtomobile in tako odprli debato o zrelosti in uporabnosti novega pogona, ki ga je z oprostitvijo DDV v primeru nakupa podjetij pozdravila tudi slovenska vlada.

PAL 2022 | Avtor: Finance Finance

Kot so še zapisali so na ta način odprli vprašanje, ali je lahko poslovni avto leta električni, je lahko menedžerski avto leta električni, ali bo to priznanje še vedno pripadlo klasiki.

PAL 2022 | Avtor: Finance Finance

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.