Znano, imena katerih znamk napačno vpisujemo v spletne iskalnike

Foto: Google
Foto: Google
Imena avtomobilov in avtomobilskih znamk številni pogosto napačno vpisujejo v spletne iskalnike. Nekatera uporabnikom delajo še posebej veliko težav.
Oglej si celoten članek

Ime Hyundai uporabniki interneta najpogosteje črkujejo napačno, poroča portal Confused.com. Južnokorejska znamka je v globalnih iskanjih v povprečju napačno črkovana v skoraj 2,25 milijona primerih na mesec.

Avto Pripomoček, brez katerega v avtomobilih že dve desetletji ne gre

Za študijo je portal analiziral globalna iskanja iz iskalnikov in filtriral napačno napisana iskanja za znamke in modele, vključene v študijo. Hyundai se v iskalniku Google najpogosteje napačno črkuje kot Hundai (799.000 iskanj na mesec), Hyndai (454.000-krat), Hyundia (202.000) in Huyndai (182.000).

Prodaja vozil NI dvoma, katera avtomobilska znamka je največja na svetu

Na drugem mestu po napačnih črkovanjih je znamka Volkswagen s povprečno 1.156 milijoni napačno črkovanih iskanj. Wolksvagen (309.000-krat) je najbolj pogost napačen vnos v iskalnik, sledijo Volkswagon (306.000), Wolsvagen (142.000) in Volkwagen (104.000-krat). Druga nemška znamka Porsche je na tretjem mestu z 1,01 milijona napak. Proizvajalec športnih avtomobilov je običajno napačno napisan kot Porche, sledijo pa mu Porsche, Porsh ali Porsch. Kot razkrivajo na spletnem portalu je Tesla najbolj iskana znamka z okoli 11 milijoni iskanj na mesec, s 539.000 napačno črkovanimi izrazi pa je na skupno šestem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.