Znano, kupci katere znamke odštejejo največ denarja za dodatno opremo

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Dodatna oprema je danes eden glavnih virov zaslužka v avtomobilski industriji.
Oglej si celoten članek

Časi, ko smo na cenikih od dodatne opreme izbirali zgolj barvo vozila, klimatsko napravo ali pa strešno okno, so že davno mimo. Danes so tudi pri najcenejših znamkah vozil seznami dodatne opreme že zajetni.

Sporočila iz salona Nakup avtomobila bo čez 10 let zelo drugačen

Raziskava, narejena v Veliki Britaniji, je razkrila, koliko denarja namenjajo kupci vozil za dodatno opremo. Ni presenetljivo, da pri tem prednjačijo premijske znamke. Na prvem mestu je Porsche, pri katerem kupci v povprečju za dodatno opremo odštejejo 8245 evrov, kar je skoraj toliko kot stane nova dacia, ki prav tako ponuja sisteme kot so kamera, avtomatska klima, bluetooth povezava ...
Na drugem mestu po potrošništvu so kupci znamke BMW (v povprečju za dodatke zapravijo 4150 evrov), kupci znamke Mini dodatno odštejejo 3685 evrov, Audija 3600 evrov, Mercedesa pa 3530 evrov.

Nakup avta Veliko jih je pohitelo v nakup avtomobila pred 1. septembrom

Foto: Porsche Porsche speedster

V enem od preteklih člankov na zurnal24.si smo pod drobnogled vzeli prav dodatno opremo v avtomobilih. Podali smo tudi nasvet: Od dodatne opreme se vsekakor splača naložba v varnost, kot so napredni pametni led žarometi, ki izboljšujejo vožnjo ponoči (Čeprav v povprečju le tretjino časa vozimo ponoči, statistika razkriva, da se tedaj zgodi kar polovica vseh nesreč), sistem za samodejno zaviranje v sili (vozila, ki so opremljena s tem sistemom so po podatkih neodvisnega konzorcija Euro NCAP udeležena v 38 odstotkih manj prometnih nesreč z naletom od zadaj kot tista vozila, ki tega sistema nimajo), ali pa kamero za vzvratno vožnjo (največ manjših trkov z materialno škodo se zgodi ravno na parkiriščih).

nakup do 500 evrov Nakup avtomobila do 500 evrov

Celoten članek lahko preberete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:21 20. Junij 2019.

    Tu se samo vidi, kdo je tisti, ki najbolj "pelje scat" potrošnike (oz. bi rekel: kdo jih najbolj odira). Medtem, …

  • 13:47 20. Junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil …

  • 08:41 20. Junij 2019.

    Pri nemcih moraš veliko dokupiti, kar imaš pri Japoncih serijsko.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.