Avto
1691 ogledov

Znano, kupci katere znamke odštejejo največ denarja za dodatno opremo

BMW serija 7 in X7 Andrej Leban
Dodatna oprema je danes eden glavnih virov zaslužka v avtomobilski industriji.

Časi, ko smo na cenikih od dodatne opreme izbirali zgolj barvo vozila, klimatsko napravo ali pa strešno okno, so že davno mimo. Danes so tudi pri najcenejših znamkah vozil seznami dodatne opreme že zajetni.

Avtosalon v Parizu 2018 Sporočila iz salona Avto Nakup avtomobila bo čez 10 let zelo drugačen

Raziskava, narejena v Veliki Britaniji, je razkrila, koliko denarja namenjajo kupci vozil za dodatno opremo. Ni presenetljivo, da pri tem prednjačijo premijske znamke. Na prvem mestu je Porsche, pri katerem kupci v povprečju za dodatno opremo odštejejo 8245 evrov, kar je skoraj toliko kot stane nova dacia, ki prav tako ponuja sisteme kot so kamera, avtomatska klima, bluetooth povezava ...
Na drugem mestu po potrošništvu so kupci znamke BMW (v povprečju za dodatke zapravijo 4150 evrov), kupci znamke Mini dodatno odštejejo 3685 evrov, Audija 3600 evrov, Mercedesa pa 3530 evrov.

Avtomobilski ključi Nakup avta Avto Veliko jih je pohitelo v nakup avtomobila pred 1. septembrom

Porsche speedster | Avtor: Porsche Porsche

V enem od preteklih člankov na zurnal24.si smo pod drobnogled vzeli prav dodatno opremo v avtomobilih. Podali smo tudi nasvet: Od dodatne opreme se vsekakor splača naložba v varnost, kot so napredni pametni led žarometi, ki izboljšujejo vožnjo ponoči (Čeprav v povprečju le tretjino časa vozimo ponoči, statistika razkriva, da se tedaj zgodi kar polovica vseh nesreč), sistem za samodejno zaviranje v sili (vozila, ki so opremljena s tem sistemom so po podatkih neodvisnega konzorcija Euro NCAP udeležena v 38 odstotkih manj prometnih nesreč z naletom od zadaj kot tista vozila, ki tega sistema nimajo), ali pa kamero za vzvratno vožnjo (največ manjših trkov z materialno škodo se zgodi ravno na parkiriščih).

Fiat bravo in brava nakup do 500 evrov Avto Nakup avtomobila do 500 evrov

Celoten članek lahko preberete tukaj.

Komentarjev 4
  • Snežinko 14:21 20.junij 2019.

    Tu se samo vidi, kdo je tisti, ki najbolj "pelje scat" potrošnike (oz. bi rekel: kdo jih najbolj odira). Medtem, ko japonci dajo ogromno opreme že serijsko imaš pri nemcu serijsko 4 gume, stekla, dva sedeža, klopco in če imaš ...prikaži več srečo celo motor in volan. Vse ostalo je "dodatna oprema".

  • Dakota_Thornton 13:47 20.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

  • NeAnonimni 08:41 20.junij 2019.

    Pri nemcih moraš veliko dokupiti, kar imaš pri Japoncih serijsko.