Meta bi lahko zaprla Facebook v Evropi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V središču težave s podatki. Podjetje nima načrta za umik ...
Oglej si celoten članek

Meta bi lahko ugasnila Facebook in Instagram v Evropi, če spor glede osebnih podatkov ne bo rešen. To je scenarij, ki ga je v letnem poročilu omenil Mark Zuckerberg, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

V središču konflikta je, kot piše Ansa, obdelava osebnih podatkov. Če Meta ne bo imela možnosti za prenos, shranjevanje in uporabo podatkov svojih evropskih uporabnikov na ameriških strežnikih, bi lahko bil velikan prisiljen zapreti nekatere svoje dejavnosti v EU.

Želijo jasna in globalna pravila

"Nimamo nobene želje in načrta, da bi se umaknili iz Evrope," je dejal tiskovni predstavnik Mete, podjetja, pod katerim so Facebook, Instagram, WhatsApp in Messenger.

"Podjetja potrebujejo jasna in globalna pravila za dolgoročno zaščito podatkov med ZDA in EU," dodaja tiskovni predstavnik. "Meta, tako kot mnoga druga podjetja, organizacije in storitve, temelji na prenosu podatkov med EU in ZDA z namenom ponujanja globalnih storitev. Tako kot druga podjetja za zagotavljanje globalne storitve, upoštevamo evropska pravila (Standard Contractual Clauses) in ustrezne ukrepe za varstvo podatkov," še pravi.

SUM GOLJUFIJE Pozor, v obtoku podobni kovanci za dva evra! Popotnik Ta priljubljena država se odpira po dveh letih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:08 7. Februar 2022.

    Končno bodo zaprli to gnojnico.

  • 16:55 7. Februar 2022.

    Nobene škode....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.