E-Life
841 ogledov

Meta bi lahko zaprla Facebook v Evropi

Facebook Instagrm, WhatsApp Profimedia
V središču težave s podatki. Podjetje nima načrta za umik ...

Meta bi lahko ugasnila Facebook in Instagram v Evropi, če spor glede osebnih podatkov ne bo rešen. To je scenarij, ki ga je v letnem poročilu omenil Mark Zuckerberg, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

V središču konflikta je, kot piše Ansa, obdelava osebnih podatkov. Če Meta ne bo imela možnosti za prenos, shranjevanje in uporabo podatkov svojih evropskih uporabnikov na ameriških strežnikih, bi lahko bil velikan prisiljen zapreti nekatere svoje dejavnosti v EU.

Želijo jasna in globalna pravila

"Nimamo nobene želje in načrta, da bi se umaknili iz Evrope," je dejal tiskovni predstavnik Mete, podjetja, pod katerim so Facebook, Instagram, WhatsApp in Messenger.

"Podjetja potrebujejo jasna in globalna pravila za dolgoročno zaščito podatkov med ZDA in EU," dodaja tiskovni predstavnik. "Meta, tako kot mnoga druga podjetja, organizacije in storitve, temelji na prenosu podatkov med EU in ZDA z namenom ponujanja globalnih storitev. Tako kot druga podjetja za zagotavljanje globalne storitve, upoštevamo evropska pravila (Standard Contractual Clauses) in ustrezne ukrepe za varstvo podatkov," še pravi.

Sum goljufije, tajski kovanec, španski žeton, policija SUM GOLJUFIJE Gorenjska Pozor, v obtoku podobni kovanci za dva evra! Avstralija Popotnik Ta priljubljena država se odpira po dveh letih
 
Komentarjev 2
  • Kmodri 18:08 07.februar 2022.

    Končno bodo zaprli to gnojnico.

  • Avatar VENET
    VENET 16:55 07.februar 2022.

    Nobene škode....