Tako se je spreminjala Ljubljana

Foto: epa
Foto: epa
V največji posodobitvi programa Google Earth po letu 2017 je zdaj možno spremljati Zemljo v novi dimenziji – času.
Oglej si celoten članek

S programom Timelapse v programu Google Earth je bilo 24 milijonov satelitskih fotografij, združenih v interaktivno 4D izkušnjo. ''Zdaj lahko vsakdo opazuje, kako se čas odvija in je priča skoraj štirim desetletjem planetarnih sprememb,'' so zapisali v Googlu.

Sedaj je možno tudi nazorno videti učinke človekovega delovanja in podnebnih sprememb po svetu. O podobnih tematikah, kot so sečnja gozdov, rast mest, segrevanje in viri energije, je možen tudi podrobnejši opis in ogled vsake teme.

Primerjave posnetih fotografij so možne med leti 1984 in 2020. Ogledati si je možno, kako se je v tem časovnem obdobju spreminjala podoba Slovenije. 

Spodnja fotografija prikazuje območje Ljubljane leta 1984. 

Foto: Google Earth Ljubljana

Takšno pa je stanje sedaj. Iz slike je razvidno, da se je mesto skozi leta širilo, urejena pa je bila tudi cestna infrastruktura okoli samega mesta.

Foto: Google Earth Ljubljana

''Kolikor vemo, je Timelapse v programu Google Earth največji video na našem planetu,'' so še ob novosti sporočili iz Googla.

Slovenija Snemanje na slovenskih cestah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.