E-Life
1070 ogledov

Tako se je spreminjala Ljubljana

Zemlja epa
V največji posodobitvi programa Google Earth po letu 2017 je zdaj možno spremljati Zemljo v novi dimenziji – času.

S programom Timelapse v programu Google Earth je bilo 24 milijonov satelitskih fotografij, združenih v interaktivno 4D izkušnjo. ''Zdaj lahko vsakdo opazuje, kako se čas odvija in je priča skoraj štirim desetletjem planetarnih sprememb,'' so zapisali v Googlu.

Sedaj je možno tudi nazorno videti učinke človekovega delovanja in podnebnih sprememb po svetu. O podobnih tematikah, kot so sečnja gozdov, rast mest, segrevanje in viri energije, je možen tudi podrobnejši opis in ogled vsake teme.

Primerjave posnetih fotografij so možne med leti 1984 in 2020. Ogledati si je možno, kako se je v tem časovnem obdobju spreminjala podoba Slovenije. 

Spodnja fotografija prikazuje območje Ljubljane leta 1984. 

Ljubljana | Avtor: Google Earth Google Earth

Takšno pa je stanje sedaj. Iz slike je razvidno, da se je mesto skozi leta širilo, urejena pa je bila tudi cestna infrastruktura okoli samega mesta.

Ljubljana | Avtor: Google Earth Google Earth

''Kolikor vemo, je Timelapse v programu Google Earth največji video na našem planetu,'' so še ob novosti sporočili iz Googla.

Google Sreet View Slovenija Snemanje na slovenskih cestah
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.