Gorski reševalci reševali tudi poškodovanega otroka

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Gorski reševalci so včeraj spet morali večkrat posredovati. Tokrat so reševali tudi poškodovanega otroka.
Oglej si celoten članek

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj s policijskim helikopterjem na Mali Mojstrovki rešila otroka, ki je padel in si lažje poškodoval glavo. Z območja Košutnikovega turna pa so rešili planinko, ki je zdrsnila pri sestopanju in si poškodovala nogo. Obakrat so posredovali tudi gorski reševalci na tleh. Na pobočju Velikega Špičja pa so gorski reševalci iz zahtevne poti na klasičen način rešili tuje planince. Na kranjski Policijski upravi ponovno pozivajo k previdnosti, odgovornosti in samokritiki pri presoji odnosa med dejanskim stanjem in realnostjo. »Odločitve naj bodo take, kot jih narekuje oziroma izkazuje realnost,« so dodali.

 

KRONIKA Neznanje o gibanju v gorah nevarno

Policisti kolesarje ponovno pozivajo k varni udeležbi v prometu

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V enem primeru gre za sum hujših poškodb. V Podvinu je padla kolesarka, v Bohinju in Tupaličah pa kolesar. V še eni nesreči, ki se je zgodila v Žirovnici, se je vozilo po trčenju prevrnilo na streho.

»Pozivamo k previdni udeležbi v prometu, predvsem v segmentu kolesarjev, ki so bili v zadnjih dneh ponovno udeleženi v več prometnih nesrečah. Včeraj v treh, minuli vikend pa v kar štirih nesrečah, in sicer je v Kranjski Gori kolesar padel zaradi neprilagojene hitrosti in vpliva alkohola. Še en kolesar je zaradi hitrosti na Bledu trčil v osebni avtomobil. V Šenčurju je bil kolesar žrtev izsiljevanja prednosti voznika, v Radovljici pa se je kolesarka poškodovala po trčenju v osebni avtomobil. Okoliščine kažejo na njeno krivdo,« so zapisali na PU Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.