Gorenjska
1308 ogledov

Gorski reševalci reševali tudi poškodovanega otroka

reševanje v gorah Saša Despot
Gorski reševalci so včeraj spet morali večkrat posredovati. Tokrat so reševali tudi poškodovanega otroka.

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj s policijskim helikopterjem na Mali Mojstrovki rešila otroka, ki je padel in si lažje poškodoval glavo. Z območja Košutnikovega turna pa so rešili planinko, ki je zdrsnila pri sestopanju in si poškodovala nogo. Obakrat so posredovali tudi gorski reševalci na tleh. Na pobočju Velikega Špičja pa so gorski reševalci iz zahtevne poti na klasičen način rešili tuje planince. Na kranjski Policijski upravi ponovno pozivajo k previdnosti, odgovornosti in samokritiki pri presoji odnosa med dejanskim stanjem in realnostjo. »Odločitve naj bodo take, kot jih narekuje oziroma izkazuje realnost,« so dodali.

 

plezanje plezalec reševanje KRONIKA Gorenjska Neznanje o gibanju v gorah nevarno

Policisti kolesarje ponovno pozivajo k varni udeležbi v prometu

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V enem primeru gre za sum hujših poškodb. V Podvinu je padla kolesarka, v Bohinju in Tupaličah pa kolesar. V še eni nesreči, ki se je zgodila v Žirovnici, se je vozilo po trčenju prevrnilo na streho.

»Pozivamo k previdni udeležbi v prometu, predvsem v segmentu kolesarjev, ki so bili v zadnjih dneh ponovno udeleženi v več prometnih nesrečah. Včeraj v treh, minuli vikend pa v kar štirih nesrečah, in sicer je v Kranjski Gori kolesar padel zaradi neprilagojene hitrosti in vpliva alkohola. Še en kolesar je zaradi hitrosti na Bledu trčil v osebni avtomobil. V Šenčurju je bil kolesar žrtev izsiljevanja prednosti voznika, v Radovljici pa se je kolesarka poškodovala po trčenju v osebni avtomobil. Okoliščine kažejo na njeno krivdo,« so zapisali na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.