Gorenjska
381 ogledov

Neznanje o gibanju v gorah nevarno

plezanje plezalec reševanje
Ekipe za reševanje so minuli vikend večkrat reševale v gorah.

Na Brniku  je  bil  za  helikoptersko  reševanje  dežuren helikopter Slovenske vojske.  Na  območju Košutnikovega  turna  je  planinka zašla s poti in se poškodovala  po  zdrsu  na  suhi  travi.  Pod domom Valentina Staniča je na planinca padel kamen in ga poškodoval. Na območju Stola in na Češki koči je planinko  obšla  slabost, ravno tako v Tamarju, kjer so reševalci pomagali planincu. 

V  Logarski dolini se je poškodovala planinka. V soteski Vintgar je  obiskovalko  huje  poškodovala  skala, ki se je skotalila s pobočja. Na strmem   pobočju   Vratnika   so  kranjskogorski  gorski  reševalci  zaradi neizkušenosti  in  nepoznavanja  terena reševali skupino 13-tih državljanov Češke.  Na  Jerebikovcu so gorski reševalci reševali na neprehodnem terenu. Dva  obnemogla  planinca  pa  so  ekipe  včeraj  rešile  še  z območja Gozd Martuljka.

»Pozivamo  k  previdnosti pri obiskovanju gora in upoštevanju nevarnosti, ki jo  močno  povečuje  neznanje o gibanju v gorah, slaba oprema, nepoznavanje terena in precenjevanje lastnih zmožnosti. To so tveganja, ki bodo za ljudi zelo nevarna tudi v nadaljevanju sezone,« je zapisal Bojan Kos iz Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 3
 • Bobby_Armstrong 09:35 27.julij 2021.

  Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Leon
  Leon 06:44 27.julij 2021.

  V Sloveniji je problem nadzora in sankcioniranja prekrškarjev in zaračunavanja reševanja v gorah. Pojdite v Avstrijo,Švico,Italijo .....

 • radovednica 16:23 26.julij 2021.

  Ne odobravan navala nepripravljenih v gore, še posebno po tem prednjačijo tujci (n.pr. čehi), vendar kaj predstavlja naslov glede na napisano vsebino. A je nekdo nepripravljen, če mu pade kamen na glavo, možno ga je sprožil kak čeh višje v ...prikaži več steni, mogoče celo namerno? A če je nekdo obnemogel v dolini iz raznih razlogov? Spet bombastičen naslov nepovezan z vsebino.