Oskrbniku koče na Doliču bo večno hvaležen

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Danes, v nedeljo, 14. avgusta, še pred 6. uro zjutraj, je helikopter Slovenske vojske skupaj zdravnikom in reševalcem že reševal na območju Triglava. Pohodnik, tuji državljan, je pozno zvečer padel na poti proti Doliču. Našel ga je oskrbnik koče in poskrbel zanj do jutranjega reševanja, poročajo s Policijske uprave Kranj.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani Uprave RS za zaščito pa o istem dogodku navajajo, da so obvestilo oziroma prošnjo za pomoč na 112 prejeli ob 22.27. Na klasičen način so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in Mojstrana. Oskrbnik koče na Doliču je našel poškodovanega pohodnika, mu nudil prvo pomoč in pospremil do stare vojašnica, kjer sta skupaj bivakirala do jutranjih ur.

Kot že navedeno, je po poškodovanca zjutraj priletel vojaški helikopter, v katerem je bil tudi zdravnik iz GRS Kamnik in letalec iz GRS Bohinj. Odpeljali so ga v Splošno bolnišnico Jesenice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:25 14. Avgust 2022.

    Marsikdo gre v gore kot doma na sprehod po znanem parku - pozno gor in še pozneje dol. Potem pa …

  • 14:02 14. Avgust 2022.

    Bravo!!

  • MS
    09:44 14. Avgust 2022.

    Taki kreteni ala bobnar, (če bi naleteli na tleh ležečega tujega planinca) bi šli nonšalantno mimo ponesrečenca in ga prepustili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.