Gorenjska
16918 ogledov

Oskrbniku koče na Doliču bo večno hvaležen

Poti okoli planinskih koč so kopne, le okoli Doliča so še snežne zaplate. (Foto: Žurnal24 main
Danes, v nedeljo, 14. avgusta, še pred 6. uro zjutraj, je helikopter Slovenske vojske skupaj zdravnikom in reševalcem že reševal na območju Triglava. Pohodnik, tuji državljan, je pozno zvečer padel na poti proti Doliču. Našel ga je oskrbnik koče in poskrbel zanj do jutranjega reševanja, poročajo s Policijske uprave Kranj.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito pa o istem dogodku navajajo, da so obvestilo oziroma prošnjo za pomoč na 112 prejeli ob 22.27. Na klasičen način so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in Mojstrana. Oskrbnik koče na Doliču je našel poškodovanega pohodnika, mu nudil prvo pomoč in pospremil do stare vojašnica, kjer sta skupaj bivakirala do jutranjih ur.

Kot že navedeno, je po poškodovanca zjutraj priletel vojaški helikopter, v katerem je bil tudi zdravnik iz GRS Kamnik in letalec iz GRS Bohinj. Odpeljali so ga v Splošno bolnišnico Jesenice.

Komentarjev 8
  • bobubob 14:25 14.avgust 2022.

    Marsikdo gre v gore kot doma na sprehod po znanem parku - pozno gor in še pozneje dol. Potem pa mu crkne lučka ali pa si nategne mišico, pa iz pol ure nastaneta dve uri poti. Da ne omenjam opreme. ...prikaži več V 'mestnih' čevljih na že krepko izvotljen ledenik...brez palic, brez pameti...res, participacija za lahkomiselne - obvezna.

  • pepca 14:02 14.avgust 2022.

    Bravo!!

  • Avatar MS
    MS 09:44 14.avgust 2022.

    Taki kreteni ala bobnar, (če bi naleteli na tleh ležečega tujega planinca) bi šli nonšalantno mimo ponesrečenca in ga prepustili njegovi usodi! Tako bi prihranili na stroških helikopterskih prevozov in zdravljenja v bolnišnici! Bravo bobnar!