Uspešen občinski obisk na Kitajskem

Foto: arhiv Mestna občina Kranj
Foto: arhiv Mestna občina Kranj
Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in podžupan Janez Černe sta z gospodarsko-izobraževalno delegacijo iz Kranja obiskala pobrateno mesto Džangdžjakov.
Oglej si celoten članek

Kranj se je s 4,7-milijonskim kitajskim mestom Džangdžjakov, ki je gostilo zadnje zimske olimpijske igre Peking 2022, pobratil v času pandemije covida-19 konec leta 2021. Delegacija s Kitajske je Kranj obiskala marca letos, zdaj pa jim je Mestna občina Kranj (MOK) z delegacijo vrnila obisk. Med petdnevnim obiskom, ki je bil uspešen tako gospodarsko kot izobraževalno, so si ogledali športne objekte, številna podjetja in izobraževalne ustanove.

V Džangdžjakovu so se srečali z vodstvom občine, ogledali so si olimpijske objekte, tehnološki park za zimske športe, olimpijsko vas, center za strokovno izobraževanje, obiskali so nekatere javne zavode in podjetja. Vodstvi občin sta si med drugim izmenjali primere dobrih praks na področju trajnosti. Vodstvo kranjske občine se je pobliže seznanilo z mobilnostjo v Džangdžjakovu s poudarkom na vodiku, kitajskim kolegom pa sta župan in podžupan predstavila ravnanje z odpadki in koncept družbe brez odpadkov t.i. zero waste.

Foto: arhiv Mestna občina Kranj

Obisk je bil uspešen tako gospodarsko kot izobraževalno, saj so se kranjski predstavniki gospodarstva na sestankih s kitajskimi podjetji dogovorili o nadaljnjem sodelovanju, Konfucijeva učilnica Gimnazije Kranj pa je podpisala sporazum o sodelovanju z eno od tamkajšnjih srednjih šol.

Foto: arhiv Mestna občina Kranj

POBRATENJE V Kranj so prišli kitajski pobratenci ZGODOVINSKO Kranj pobraten s kitajskim mestom Zhangjiakou SODELOVANJE Kranj bo dobil velikega brata

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:33 7. Julij 2023.

    Dva pajaca. Še večji pajaci smo pa mi, ki plačujemo ta njihova potovanja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.