Ali ste zaradi kontracepcijskih tablet bolj ljubosumni?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kontracepcijske tabletke naj bi vplivale na to, kako močno ljubosumni ste …
Oglej si celoten članek

Nedavna finska raziskava je dokazala, da so ženske, ki jemljejo kontracepcijske tabletke bolj ljubosumne od tistih, ki jih ne. Raziskava, ki je bila objavljena v časopisu Evolution and Human Behavor ni podkrepila argumenta prejšnjih raziskav, ki naj bi pokazale, da jemanje kontracepcijskih tabletk, sploh na začetku zveze, negativno vpliva na partnerstvo, so pa znanstveniki prišli do drugega spoznanja. 

Magazin Položaj, v katerem spita, razkriva, kako blizu sta si

V analizo so vključili 948 žensk, ki uporabljajo različne metode kontracepcije, in jih zaslišali o njihovem ljubezenskem življenju. Prišli so do rezultata, da so se ženske, ki jemljejo kontracepcijske tablete, bolj ljubosumne od kolegic, piše hrvaški portal Miss7. Znanstveniki predpostavljajo, da je razlog za to dodatna doza estrogena, hormona, ki je sestavni del kontracepcijskih tablet in ki deluje na našo psiho ter libido. 

Magazin Ta astrološka znamenja se fatalno privlačijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.