Avokado: To nevarno napako dela večina od nas

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Avokado je zdrav, a le, če ne delamo te napake.
Oglej si celoten članek

Avokado spada med najbolj popularna superživila, saj ni le slasten, ampak tudi bogat vir vitaminov in zdravih maščob. Pri pripravi pa mnogi delajo veliko napako, ki je lahko nevarna.

Ker moramo avokado olupiti, ga mnogi ne operejo, preden ga razrežejo in s tem zaužijejo tudi veliko pesticidov, kemikalij in bakterij.
Strokovnjaki univerze v Nebraski opozarjajo, da je na avokadu v primerjavi z drugimi sadeži zaradi hrapave kože veliko več škodljivih snovi, ki jih z nožem pri razrezu prenesem na meso sadeža, nato pa v usta.

Magazin Zdravo in slastno: To je najboljši namaz iz avokada in rukole

Magazin Enostavno in učinkovito: Kako iz avokada narediti masko za lase
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    18:53 5. December 2018.

    Bla bla bla bla .... Me čudi, da sem preživel vsaj 20 let rezanj avokadov točno tako in nikoli nič.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.