Bili so tam. Pa vi?

Foto: Arhiv CD
Foto: Arhiv CD
V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma bodo ob 18. uri predvajali sodobni korejski film, dokumentarec z naslovom Bili smo tam (We were there).
Oglej si celoten članek

Dokumentarni film osvetljuje zakulisje korejske plezalske ekspedicije, ki se je leta 1995 v Pakistanu srečala s slovenskim alpinistom Slavkom Svetičičem. Ekipa korejskih plezalcev je želela preplezati smer Gasherbrum 4, tako imenovano "bleščečo steno".V baznem taboru ob vznožju sta jih pričakala hud mraz in visoka snežna odeja.

Med pripravami so se srečali z drugo odpravo, ki jo je vodil Slovenec Slavko Svetičič; njegov namen je bil samostojno preplezati Gasherbrum 4. Korejska ekspedicija je med plezanjem zadnja videla Slavka, kmalu zatem so za njim izgubili vsakršno sled in radijsko zvezo. Zaradi slabih vremenskih razmer je korejska ekspedicija odpovedala naskakovanje vrha in se je z istim ciljem vrnila dve leti pozneje. Plezalci so tokrat uspešno osvojili vrh, ob sestopu pa so zavoljo topljenja snega našli Slavkovo truplo.

Za vstopnico boste odšteli 4,50 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.