Preseneti pa vas lahko tudi nenapovedan obisk prijateljev in da zadrega ne bi bila prevelika,
upoštevajte spodnje nasvete.
- Žar pustite, da se ohladi v celoti, nato pa z njega odstranite ostanke hrane. Če so zapečeni na površino, jih najprej razmočite s toplo vodo.
- Žar splaknite z vročo vodo ter ga očistite z gobico in običajnim detergentom za posodo.
- Za čiščenje težko dostopnih kotičkov uporabite krtačko.
- Če želite odpraviti vonj po ribah, gobico namočite v limonin sok in z njim očistite žar. Enak učinek boste dosegli tudi, če boste gobico namočili v topel kis.
- Žar pustite, da se odcedi ter ga šele nato uporabite ali pa ga zavijte v papir, da se na njem ne bo nabirala umazanija.
Še nekaj koristnih napotkov
- Žar vedno očistite takoj po uporabi, saj takrat hrana še ni prisušena nanj.
- Na čistočo ne pozabite tudi pred uporabo! Medtem ko je žar stal v garaži, se je na njem lahko nabrala različna umazanija ali pa so si svoje mreže prepredli pajki, zato ga obvezno vsaj splaknite.
- Če kljub zgornjim nasvetom žara ne morete očistiti, ker so ostanki hrane nanj preveč prisušeni,
žar najprej malce segrejte (če je prevroč, počakajte, da se primerno ohladi) in nato ponovno
poskusite s čiščenjem.