Če bomo med jedjo počeli to, se bomo hitreje zredili

Foto: Profimedia
S tem se ne igrajte med kosilom.
Oglej si celoten članek

Brazilski raziskovalci Zvezne univerze v Lavrasu so ugotovili, da bomo zaužili več kalorij, če se bomo med jedjo igrali z mobilnikom ali brali.

Magična vadba Tudi znanstveniki dokazali, da boste tako najhitreje izgubili kilograme

V študiji je sodelovalo 62 oseb, ki so jim bili med dvema preizkusoma na voljo kalorični prigrizki. Test je trajal tri dni. Med prvima dvema dnevoma so lahko poskusni zajčki med jedjo gledali v svoje mobilnike in brali časnike, zadnji dan, pa jim je bilo to prepovedano. Rezultat: tisti, ki so med prehranjevanjem buljili v elektronske naprave ali brali, so v povprečju zaužili kar 15 odstotkov več kalorij, ker niso bili pozorni na to, koliko so že pojedli. Strokovnjaki zato opozarjajo, da obstaja velika verjetnost, da se bodo tisti, ki med jedjo niso osredotočeni na hrano, zredili.

"Da bi se izognili odvečni teži, ni pomembno le to, kaj jemo, ampak tudi to, da se med kosilom izogibamo motečim dejavnikom,“ zaključujejo raziskovalci.

Magazin Tako bo avokadov namaz manj kaloričen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.