Magazin > VIP
4818 ogledov

Če bomo med jedjo počeli to, se bomo hitreje zredili

dieta
S tem se ne igrajte med kosilom.

Brazilski raziskovalci Zvezne univerze v Lavrasu so ugotovili, da bomo zaužili več kalorij, če se bomo med jedjo igrali z mobilnikom ali brali.

šport, rekreacija, fitnes, tek, zdravje, moški Magična vadba Zdravje Tudi znanstveniki dokazali, da boste tako najhitreje izgubili kilograme

V študiji je sodelovalo 62 oseb, ki so jim bili med dvema preizkusoma na voljo kalorični prigrizki. Test je trajal tri dni. Med prvima dvema dnevoma so lahko poskusni zajčki med jedjo gledali v svoje mobilnike in brali časnike, zadnji dan, pa jim je bilo to prepovedano. Rezultat: tisti, ki so med prehranjevanjem buljili v elektronske naprave ali brali, so v povprečju zaužili kar 15 odstotkov več kalorij, ker niso bili pozorni na to, koliko so že pojedli. Strokovnjaki zato opozarjajo, da obstaja velika verjetnost, da se bodo tisti, ki med jedjo niso osredotočeni na hrano, zredili.

"Da bi se izognili odvečni teži, ni pomembno le to, kaj jemo, ampak tudi to, da se med kosilom izogibamo motečim dejavnikom,“ zaključujejo raziskovalci.
namaz avokado Magazin Tako bo avokadov namaz manj kaloričen
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.