Zdravje > Življenjski stil
186 ogledov

Filmi, ki škodijo vaši liniji

Debelost
1/2
Nasilni in strašljivi filmi lahko pripomorejo k dodatnim kilogramom, ugotavlja raziskava strokovnjakov z libanonske ameriške univerze v New Yorku.

Raziskava objavljena v reviji Eating Behavio ugotavljajo, da sta glavni razlog za dodatne kilograme med takšnimi filmi stres in napeti živci, ki jih poskušamo pomiriti z mastnimi živili.

Po mnenju znanstvenikov torej ni toliko pomemben čas, ki ga preživimo pred televezorjem, pač pa vsebina na zaslonu. Gledanje komedij ali romantičnih filmov po njihovih dognanjih ne vpliva tako negativno na našo težo.

pijača Ste vedeli? Zdravje Niso vse kalorije enake Koruza Odgovor Zdravje Toliko kalorij ima koruza

Več in bolj mastno

V razsikavi je sodelovalo 84 udeležencev starih med 20 in 30 let, ki so gledali filme raznih žanrov. Pred študijo so na prostovoljcih opravili razne meritve, med gledanjem filmov pa so gledalcem na pladnju ponudili različno hrano, vključno s pokovko, čipsom, piškoti, čokolado, sladkarijami, jabolki, pomarančnim sokom in kolo. Udeleženci so lahko med filmom izbrali in jedli, kar se jim je ljubilo.

Izkazalo se je, da so tisti, ki so gledali nasilne filme, jedli več kot tisti, ki so gledali romantične filme. Obenem so posegali tudi po bolj mastnih in slanih živilih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.