Eksotični zvoki iz daljne Brazilije

Foto: Žurnal24 Album Lagrimas Mexicanas bo na prodajne police prišel 25. januarja. (Foto: Arhiv
Eksotiko bosta ob 20.30 v Linhartovo dvorano Cankarjevega doma pripeljala brazilski pevec in kantavtor Vinicius Cantuária ter veliki kitarist Bill Frisell.
Oglej si celoten članek

Brazilski pevec in kantavtor Vinicius Cantuária ter kitarist Bill Frisell sta zasnovala skupni projekt Lagrimas Mexicanas, ki pomeni simbiozo edinstvenih glasbenikov. Čeprav se avtorske skladbe enega in drugega napajajo pri različnih izvorih, je njihov slog združljiv. S spajanjem čustvenih ritmov in harmonij ter združevanjem klasičnih in eksperimentalnih zvokov sta umetnika našla skupno ustvarjalno izhodišče.

Kitarist, skladatelj in vodja zasedbe Frisell, ki slovi po inovativnem in improvizatorskem slogu kitare, se je uveljavil kot vizionarna osebnost ameriške sodobne glasbe. Brazilski pevec in kantavtor, kitarist in tolkalec Vinicius Cantuária v ustvarjanju prepoznavnih skladb in priredb klasične zvoke bosse nove brezhibno spaja s sodobno glasbo.

Druži ju že petindvajset let sodelovanja pri različnih projektih, prispevala sta tudi k albumom drug drugega in iskala možnosti za polno partnerstvo. Album Lagrimas Mexicanas je bil tako idealna priložnost.

Vstopnica v deželo umetnikov vas bo stala od 15 do 25 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.