Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Eksotični zvoki iz daljne Brazilije

Album Lagrimas Mexicanas bo na prodajne police prišel 25. januarja. (Foto: Arhiv Žurnal24 main
Eksotiko bosta ob 20.30 v Linhartovo dvorano Cankarjevega doma pripeljala brazilski pevec in kantavtor Vinicius Cantuária ter veliki kitarist Bill Frisell.

Brazilski pevec in kantavtor Vinicius Cantuária ter kitarist Bill Frisell sta zasnovala skupni projekt Lagrimas Mexicanas, ki pomeni simbiozo edinstvenih glasbenikov. Čeprav se avtorske skladbe enega in drugega napajajo pri različnih izvorih, je njihov slog združljiv. S spajanjem čustvenih ritmov in harmonij ter združevanjem klasičnih in eksperimentalnih zvokov sta umetnika našla skupno ustvarjalno izhodišče.

Kitarist, skladatelj in vodja zasedbe Frisell, ki slovi po inovativnem in improvizatorskem slogu kitare, se je uveljavil kot vizionarna osebnost ameriške sodobne glasbe. Brazilski pevec in kantavtor, kitarist in tolkalec Vinicius Cantuária v ustvarjanju prepoznavnih skladb in priredb klasične zvoke bosse nove brezhibno spaja s sodobno glasbo.

Druži ju že petindvajset let sodelovanja pri različnih projektih, prispevala sta tudi k albumom drug drugega in iskala možnosti za polno partnerstvo. Album Lagrimas Mexicanas je bil tako idealna priložnost.

Vstopnica v deželo umetnikov vas bo stala od 15 do 25 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.