Fitnes tudi na manjšem prostoru

Foto: Žurnal24 Pri domačem fitnesu je pomembno, da se odločite za kakovostne naprave, ki potreb
Za domačo vadbo za oba spola zadostuje že majhen prostor in nekaj naprav.
Oglej si celoten članek

Za domači fitnes morate najprej urediti primeren zračen in suh prostor z dovolj visokim stropom.

Hit večnamenski kardio
"Za domačo vadbo je poleg primernega prostora pomembna tudi izbira naprav; najpomembnejše je, da s čim manj napravami zajamemo čim več mišičnih skupin," pove osebni kondicijski trener Matej Cankar in doda: "Poleg tega je pomembno, kakšne rezultate želimo doseči oziroma ali jih bomo uporabljali za kardiovadbo, krepitev mišic ali za rehabilitacijo."

Čim več mišičnih skupin
V zadnjem času se poleg razcveta tako imenovanih vibracijskih naprav in večnamenskih kardionaprav prehod dogaja tudi pri vadbi za krepitev mišic, kjer je znova vse bolj priljubljena vadba s prostimi utežmi. Za moškega je tako primerno že, če si omisli klop in več prostih uteži, po možnosti tudi manjše teže, da jih lahko uporablja tudi ženska. Ne smete pa pozabiti na vadbo s kardionapravo, za katero se odločite glede na želje in potrebe. Pri ženskah je drugače; več se jih odloči za kardionaprave ali eno večnamensko, vadbo s temi napravami pa kombinirajo z dvigovanjem uteži ali zadnje čase popularnimi elastičnimi trakovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.