Magazin
49 ogledov

Fitnes tudi na manjšem prostoru

Pri domačem fitnesu je pomembno, da se odločite za kakovostne naprave, ki potreb Žurnal24 main
Za domačo vadbo za oba spola zadostuje že majhen prostor in nekaj naprav.

Za domači fitnes morate najprej urediti primeren zračen in suh prostor z dovolj visokim stropom.

Hit večnamenski kardio
"Za domačo vadbo je poleg primernega prostora pomembna tudi izbira naprav; najpomembnejše je, da s čim manj napravami zajamemo čim več mišičnih skupin," pove osebni kondicijski trener Matej Cankar in doda: "Poleg tega je pomembno, kakšne rezultate želimo doseči oziroma ali jih bomo uporabljali za kardiovadbo, krepitev mišic ali za rehabilitacijo."

Čim več mišičnih skupin
V zadnjem času se poleg razcveta tako imenovanih vibracijskih naprav in večnamenskih kardionaprav prehod dogaja tudi pri vadbi za krepitev mišic, kjer je znova vse bolj priljubljena vadba s prostimi utežmi. Za moškega je tako primerno že, če si omisli klop in več prostih uteži, po možnosti tudi manjše teže, da jih lahko uporablja tudi ženska. Ne smete pa pozabiti na vadbo s kardionapravo, za katero se odločite glede na želje in potrebe. Pri ženskah je drugače; več se jih odloči za kardionaprave ali eno večnamensko, vadbo s temi napravami pa kombinirajo z dvigovanjem uteži ali zadnje čase popularnimi elastičnimi trakovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.