Huda nesreča: Po bolezni in smrti naša popotnika v tujini ostala še brez doma

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nesreča ne počiva.
Oglej si celoten članek

Popotnika, kolesarja, pohodnika, fotografa in spletna vplivneža Alja Skrt in Miha Žgajnar sta se na Instagramu svojim sledilcem v srca usidrala z nepozabnimi pohodniškimi in kolesarskimi idejami ter vrhunskimi fotografijami, ki jih posnameta na poti. Marsikomu sta s svojim življenjskim stilom, ki ga ne glede na letni čas preživljata v naravi, velik navdih, njun popotniški blog pa ponuja številne pohodniške in kolesarski ideje za nepozabne izlete.

Letošnjo pomlad sta začela novo vznemirljivo dogodivščino, kupila sta namreč kombi, s katerim že pol leta potujeta po Evropi. 1. marca sta pot tako začela v sosednji Italiji, prekolesarila Azurno obalo, se preko Španije prebila do Portugalske in nato nazaj v Francijo, skozi Beneluks v Skandinavijo, kjer sta preživela poletje, dogodivščino pa nadaljujeta v Veliki Britaniji. S sanjskim podvigom sta navdih marsikomu, najbolj ju je navdušila Finska, a žal se na takšni poti ne cedita le med in mleko. 

Pred enim tednom sta Alja in Miha doživela hudo prometno nesrečo, ki jo je povzročil objestni voznik, in v trenutku ostala brez svojega doma na štirih kolesih. Začela se je agonija z zavarovalnico in mehaniki, ki jo je par rešil šele po enem tednu neskončnih telefonskih klicev, a njun "Berti", kot sta ga ljubkovalno poimenovala, bo menda čez 10 dni končno popravljen, če ne pride do novih zapletov.

Alja je tudi razkrila, da se jima je v šestih mesecih na sicer sanjskem potovanju pripetilo kar nekaj tragičnih dogodkov. V Španiji je Miha tako zbolel, da je moral v bolnišnico, vmes sta pot prekinila in se zaradi smrti Aljinega dedka vrnila v Slovenijo, v Angliji pa sta zaradi prometne nesreče za nekaj dni izgubila prevozno sredstvo, ki je hkrati tudi njun edini dom na poti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:24 17. September 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od …

  • 12:05 17. September 2022.

    Luftarska brezdelna mularija. Delat naj gresta. Ziher sta še v hotelu mama. Spletna vplivneža, ja pajade !

  • 08:22 17. September 2022.

    Sem že mislil, da bo kaka akcija zbiranja zamaškov, ali zbiranje denarja za nesrečneže v tujini, pa zgleda, da nimata …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.