Magazin > VIP
49185 ogledov

Huda nesreča: Po bolezni in smrti naša popotnika v tujini ostala še brez doma

Alja Skrt Instagram
Nesreča ne počiva.

Popotnika, kolesarja, pohodnika, fotografa in spletna vplivneža Alja Skrt in Miha Žgajnar sta se na Instagramu svojim sledilcem v srca usidrala z nepozabnimi pohodniškimi in kolesarskimi idejami ter vrhunskimi fotografijami, ki jih posnameta na poti. Marsikomu sta s svojim življenjskim stilom, ki ga ne glede na letni čas preživljata v naravi, velik navdih, njun popotniški blog pa ponuja številne pohodniške in kolesarski ideje za nepozabne izlete.

Letošnjo pomlad sta začela novo vznemirljivo dogodivščino, kupila sta namreč kombi, s katerim že pol leta potujeta po Evropi. 1. marca sta pot tako začela v sosednji Italiji, prekolesarila Azurno obalo, se preko Španije prebila do Portugalske in nato nazaj v Francijo, skozi Beneluks v Skandinavijo, kjer sta preživela poletje, dogodivščino pa nadaljujeta v Veliki Britaniji. S sanjskim podvigom sta navdih marsikomu, najbolj ju je navdušila Finska, a žal se na takšni poti ne cedita le med in mleko. 

Pred enim tednom sta Alja in Miha doživela hudo prometno nesrečo, ki jo je povzročil objestni voznik, in v trenutku ostala brez svojega doma na štirih kolesih. Začela se je agonija z zavarovalnico in mehaniki, ki jo je par rešil šele po enem tednu neskončnih telefonskih klicev, a njun "Berti", kot sta ga ljubkovalno poimenovala, bo menda čez 10 dni končno popravljen, če ne pride do novih zapletov.

Alja je tudi razkrila, da se jima je v šestih mesecih na sicer sanjskem potovanju pripetilo kar nekaj tragičnih dogodkov. V Španiji je Miha tako zbolel, da je moral v bolnišnico, vmes sta pot prekinila in se zaradi smrti Aljinega dedka vrnila v Slovenijo, v Angliji pa sta zaradi prometne nesreče za nekaj dni izgubila prevozno sredstvo, ki je hkrati tudi njun edini dom na poti. 

Komentarjev 6
  • Megan_Conner 12:24 17.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...........>>>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦

  • miro8 12:05 17.september 2022.

    Luftarska brezdelna mularija. Delat naj gresta. Ziher sta še v hotelu mama. Spletna vplivneža, ja pajade !

  • matermila 08:22 17.september 2022.

    Sem že mislil, da bo kaka akcija zbiranja zamaškov, ali zbiranje denarja za nesrečneže v tujini, pa zgleda, da nimata problemov z denarjem.

Sorodne novice