Gorenjska
566 ogledov

Pod vplivom alkohola trčil v plinski agregat

Policija policist policisti Saša Despot Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 10 prometnih nesreč, od teh tri s telesnimi poškodbami. Zadnja se je zgodila malo pred pol deseto zvečer v naselju Grenc v Škofji Loki, ko je voznik z osebnim vozilom trčil v plinski agregat.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je pri trčenju v zgoraj omenjeni nesreči na Grencu prišlo do uhajanja plina. Gasilci PGD Škofja Loka so kraj dogodka zavarovali in zaprli plinske ventile na plinovodu ter opravili plinske meritve. Nevarnosti za okolico pa na srečo ni bilo. Škofjeloški policisti so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, za povrh pa je bil še pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Policisti proti njem tako vodijo postopek.
Dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami sta se včeraj zgodili na območju Kranja: v eni je padel kolesar, v drugi pa sta zaradi prekratke varnostne razdalje trčila dva voznika. Tretja nesreča s telesnimi poškodbami je bila okoli pol devete zvečer na regionalni cesti v Zalem Logu v občini Železniki, in sicer sta trčili dve vozili. Kot navajajo v pregledu dogodkov s Policijske uprave Kranj, je voznik zapeljal na bankino in izgubil oblast nad avtomobilom. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, razsvetlili mesto nesreče in s tehničnim posegom dvignili poškodovano vozilo nazaj na vozišče in vozilo vlečne službe.

Zaspala s prižgano cigareto

Včeraj malo pred 15. uro pa se je v Ulici Jule Vovk Molnar na Bledu širil vonj po zažgani plastiki v večstanovanjskem objektu. Gasilci PGD Bled so izvedli ogled in pri vratih enega od stanovanj zaznali izrazit vonj po zažganem. Ugotovili so, da je stanovalka zaspala s prižgano cigareto, zato sta se vneli vzmetnici. Gasilci so vzmetnici prenesli na balkon in pogasili ter prezračili stanovanje. Stanovalki so nudili prvo pomoč zaradi vdihavanja dima, policisti pa vodijo postopek.

Policijski helikopter posredoval dvakrat

Na Mišeljskem prevalu v občini Bohinj si je včeraj blizu poldneva pohodnica poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so jo oskrbeli na kraju, posadka s helikopterjem Letalske policijske enote pa jo je prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice.
Malo pred 17. uro pa so reševalci dobili klic na pomoč zaradi dveh izgubljenih in zaplezanih planincev na pobočju Škrbinjeka v občini Kranjska Gora. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ju s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in posadke s helikopterjem Letalske policijske enote locirali in nepoškodovana prepeljali v dolino.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.