Inteligentne ženske dlje časa ostajajo samske

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To je razlog, zakaj pametne ženske težje najdejo partnerja …
Oglej si celoten članek

Hrvaški portal Miss7 piše, da so znanstveniki dokazali, kar se je že dolgo šušljalo. In to je, da imajo pametne žensk manj možnosti, da najdejo partnerja. Lahko spremenijo pričesko, ličenje in celo obnašanje, a visoki inteligenčni kvocient težko skrijejo in to naj bi bil eden glavnih razlogov, da so pametne punce dolgo časa samske. 

Magazin Te tri napake vas lahko stanejo razmerja s sanjskim moškim

Nedavne raziskave pa so pokazale, zakaj je temu tako, da so pametne punce dlje časa samske od tistih, katerih inteligenca ni tako visoka. Težava ni v pametnih ženskah, temveč v moških, še piše omenjeni portal. Večina moških visoko inteligentne ženske namreč obravnava kot manj privlačne. Razlog naj bi tičal v tem, da se v njihovi prisotnosti počutijo preplašene, ker je ogrožen njihov ego, pa čeprav tega ne bodo priznali. Tako pametnim puncam, ki si želijo zveze, ostane le eno, in sicer, da počakajo na fenomenalnega moškega, ki bo cenil njihovo pamet. 

Magazin Šest znakov, da v postelji z njim ne bo ognjemeta

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.