Jelinčičeva hči leto po nesreči še vedno okreva, krivec pa nekaznovan

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Deset mesecev po nesreči ima še vedno težave z roko.
Oglej si celoten članek

Hčerki Zmaga Jelinčiča se je lansko leto v očetovi novi primorski vili pripetila huda nesreča, ki  je bila posledica slabe montaže steklenih površin. Njegovo mlajšo hčerko Aleksijo Iris je namreč močno porezala steklena kopalniška stena, ki jo je bivšemu poslancu montiral izvajalec iz Sežane. Deklica je med tuširanjem za sabo zaprla steklena vrata, pri čemer se je podrla steklena stena in jo močno porezala po obeh nogah in rokah. Potrebovala je 25 šivov, steklo ji je prerezalo tudi kito na dlani, na operacijski mizi so jo v izolski bolnišnici imeli kar dve uri in pol, je oktobra povedal Jelinčič.

Foto: Saša Despot Zmago Jelinčič vila v Žusterni

Aleksija 10 mesecev po nesreči še vedno okreva, potrebovala bo tudi dodatne fizioterapije. "Roka še ni v redu, pred kratkim sva bila pri specialistu, ki ji je predpisal še dodatne fizioterapije. Težava je v palcu, ker je imela prerezano kito. Če se želi dvigniti z rokami, se ne more, potrebovala bo še pet terapij ali več," je Jelinčič povedal za zurnal24.si.

Ker izvajalec ni pokazal obžalovanja in ni bil pripravljen plačati odškodnine, bo poslanec pravico zahteval po sodni poti. Za zurnal24.si je oktobra povedal, da so prizorišče nesreče in steklene površine, ki so bile krive za nesrečo, prišli fotografirati  neodvisni izvedenci, ki so vzeli tudi vzorce. A izvedensko mnenje, na podlagi katerega bo Jelinčič vložil zasebno tožbo, še vedno ni pripravljeno. "To gre pri nas tako počasi, da je grozno. Pa ne vem, zakaj, saj nimajo toliko dela," je ogorčen nekdanji poslanec. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 16:31 15. Julij 2022.

    Še kar okreva? 10 mesecev le koliko se je poškodovala? Prasec pokvarjeni. Vprašaj hči kako na trdo je zaprla steklena …

  • 13:51 11. Julij 2022.

    Važno, da je publiciteta. Jelinčiču je itak vseeno al je dobra al pa slaba. Škoda pa je, da ga je …

  • 11:49 11. Julij 2022.

    Jelinčič se strinjam s tabo. Problem v tej pojahani Slovenji je to da bo drekač če bo spoznan za krivega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.