Magazin > VIP
51102 ogledov

Jelinčičeva hči leto po nesreči še vedno okreva, krivec pa nekaznovan

Zmago Jelinčič vila v Žusterni Saša Despot
Deset mesecev po nesreči ima še vedno težave z roko.

Hčerki Zmaga Jelinčiča se je lansko leto v očetovi novi primorski vili pripetila huda nesreča, ki  je bila posledica slabe montaže steklenih površin. Njegovo mlajšo hčerko Aleksijo Iris je namreč močno porezala steklena kopalniška stena, ki jo je bivšemu poslancu montiral izvajalec iz Sežane. Deklica je med tuširanjem za sabo zaprla steklena vrata, pri čemer se je podrla steklena stena in jo močno porezala po obeh nogah in rokah. Potrebovala je 25 šivov, steklo ji je prerezalo tudi kito na dlani, na operacijski mizi so jo v izolski bolnišnici imeli kar dve uri in pol, je oktobra povedal Jelinčič.

Zmago Jelinčič vila v Žusterni | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Aleksija 10 mesecev po nesreči še vedno okreva, potrebovala bo tudi dodatne fizioterapije. "Roka še ni v redu, pred kratkim sva bila pri specialistu, ki ji je predpisal še dodatne fizioterapije. Težava je v palcu, ker je imela prerezano kito. Če se želi dvigniti z rokami, se ne more, potrebovala bo še pet terapij ali več," je Jelinčič povedal za zurnal24.si.

Ker izvajalec ni pokazal obžalovanja in ni bil pripravljen plačati odškodnine, bo poslanec pravico zahteval po sodni poti. Za zurnal24.si je oktobra povedal, da so prizorišče nesreče in steklene površine, ki so bile krive za nesrečo, prišli fotografirati  neodvisni izvedenci, ki so vzeli tudi vzorce. A izvedensko mnenje, na podlagi katerega bo Jelinčič vložil zasebno tožbo, še vedno ni pripravljeno. "To gre pri nas tako počasi, da je grozno. Pa ne vem, zakaj, saj nimajo toliko dela," je ogorčen nekdanji poslanec. 

Komentarjev 11
  • Avatar olor
    olor 16:31 15.julij 2022.

    Še kar okreva? 10 mesecev le koliko se je poškodovala? Prasec pokvarjeni. Vprašaj hči kako na trdo je zaprla steklena vrata. Naj ga firma toži za obrekovanje.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:51 11.julij 2022.

    Važno, da je publiciteta. Jelinčiču je itak vseeno al je dobra al pa slaba. Škoda pa je, da ga je nasrkala njegova hči.

  • Željko 11:49 11.julij 2022.

    Jelinčič se strinjam s tabo. Problem v tej pojahani Slovenji je to da bo drekač če bo spoznan za krivega objavil stečaj in zaprl podjetje pa je. Kje je tukaj pravica in odgovornost?

Sorodne novice