Magazin > VIP
59987 ogledov

Na tej prestižni univerzi bo študirala Jelinčičeva hči

Zmago Jelinčič vila v Žusterni Saša Despot
Poslancu nikoli ni škoda denarja za izobrazbo svojih otrok …

Hčerka poslanca Zmaga Jelinčiča, Aleksandra Tisa, ki so jo že v rosnih otroških letih označili za čudežnega otroka, saj ima neverjeten slikarski talent, letos zaključuje četrti letnik Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Aleksandra pa že ima velike načrte za naprej, kot je razkril njen oče. Šolanje bo namreč nadaljevala na eni izmed najbolj prestižnih evropskih univerz, na Kraljevi akademiji za likovno umetnost v Antwerpnu. Belgijska univerza je ena izmed najstarejših v Evropi te vrste, ustanovljena je bila že leta 1663. 

"Najprej si je sicer želela v Anglijo, a trenutno tam situacija ni rožnata. Ta univerza pa je med prvimi v svetu. Ko to zaključi, pa sem ji svetoval specialko v St. Petersburgu, tako da pobere vso znanje, kar se ga da pobrati. Trenutno ji gre krasno, novembra ima tudi otvoritev samostojne razstave na Dunaju," je o hčerki povedal poslanec. 

Prav tako pa je umetniško nadarjena tudi njegova mlajša hčerka Aleksija Iris, ki je septembra postala srednješolka, le da jo bolj kot slikarstvo, zanimata moda in fotografija. Zmago ju pri tem podpira, tako moralno kot finančno. "Ni tako, da jima brezglavo privoščim čisto vse. Vzgoja mora biti, nisem za permisivno vzgojo. Obe lepo in s pametjo delata z denarjem. Mlajšo še kdaj zanese, a obe spoštujeta moje mnenje. Če razložim, zakaj jima denarja za kakšno stvar ne dam, razumeta," še dodaja poslanec, ki bo starejši hčerki kril šolnino v višini 1500 evrov letno in ji plačal vse stroške bivanja v Belgiji ter pripomočke, ki jih bo potrebovala za študij (platna, barve ...).  

Komentarjev 17
  • Avatar Ransnionna
    Ransnionna 00:11 11.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Toni 18:48 10.januar 2022.

    Poceni šolnina 1.500 EUR!

  • Avatar Leon
    Leon 17:35 10.januar 2022.

    Prevzetnost in pristranost slovenskega političnega malomeščanstva ....

Sorodne novice