Slovenija
53477 ogledov

V SDS po porazu besni kot risi, Jelinčič se je spravil na manjšinskega poslanca

Aleš Hojs Saša Despot
Trdijo, da so poslanci leve opozicije krivi za poulično nasilje.

Po tem, ko je v državnem zboru na glasovanju padel vladni predlog novele zakona o varstvu javnega reda in miru - več o razpravi in glasovanju v članku Nov boleč poraz Janše in Hojsa v državnem zboru -, so se številni politiki oglasili na družbenih omrežjih. 

Spomnimo: v noveli je bil predlog, po katerem bi z globo kaznovali tistega, ki se v javnosti prepira, vpije ali se nedostojno vede do posameznika ali skupine in lahko takšno vedenje pooblaščena uradna oseba prekrškovnega organa osebno zazna na kraju kršitve.

V opoziciji so padec novele zakona pospremili z bučnim aplavzom.

Med prvimi se je po glasovanju oglasil poslanec Branko Grims in levo opozicijo takoj oklical za "leve fašiste" in podpornike nasilja: "Živalsko tuljenje levičarskih poslancev v DZ od navdušenja ob padcu zakona, ki bi pred pouličnim nasilništvom zaščitil VSE prebivalce Slovenije (tudi matere, otroke, starejše), je jasno pokazalo, kdo so resnični avtorji in kurjači pouličnega nasilja - levega fašizma v Sloveniji!!"

Notranji minister Aleš Hojs je delil Grimsovo objavo in dodal, da so stranke SD, LMŠ, Levica in DeSUS za, "da se na javnih mestih lahko pljuva, zasmehuje, žali, nadleguje in drugače neprimerno obnaša, brez kazni".

Oster je bil tudi poslanec SDS Dejan Kaloh"44 levosučnih parlamentarcev meni, da je v družbi povsem normalno divjaško zmerjanje, vznemirjanje in nedostojno obnasanje do vsakogar in to 24/7. Brez kazni, brez posledic," je zapisal.

Rezultat glasovanja je razjezil tudi poslanko SDS Anjo Bah Žibert, ki je, podobno kot Grims, opozorila na širjenje "levega fašizma" v državi. 

Še korak dlje pa je stopil predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič in okrcal poslanca italijanske manjšine, ki se je glasovanja vzdržal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 71
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 15:15 24.september 2021.

    Lep prikaz, da Sloveniji skodujejo politiki ki vstopijo v drugi mandat. Bo treba nujno omejit poslansko kandidaturo na dva mandata in adijo.

  • milan654 09:10 23.september 2021.

    sds prav vamje da je ta famozni zakon padu da vas ni sram

  • mirror 07:37 23.september 2021.

    Na poslanca Žižo so pritiskali iz SD že prej. Zdaj se je to pokazalo na glasovanju.