Slovenija > Črna kronika
6579 ogledov

Poslanec vozil močno pijan, to je sledilo ...

Jani Ivanuša Saša Despot
Jelinčičev poslanec naj bi "zaslužil" 16 kazenskih točk.

Kot poroča časnik Večer, naj bi poslanca SNS Janija Ivanušo prejšnji vikend na območju Ormoža ustavili policisti. V litru izdihanega zraka naj bi imel 0,50 miligrama alkohola, kar posledično pomeni, da je za vožnjo pod vplivom alkohola prejel 16 kazenskih točk. Za to kršitev je sicer predvidena prostovoljna udeležba na rehabilitacijskem programu za izbris štirih kazenskih točk.

A Večer piše, da si je nekaj kazenskih točk Ivanuša "prislužil" že s preteklimi dejanji na cesti, zato naj bi mu grozila izguba vozniškega dovoljenja. 

Predsednik stranke Zmago Jelinčič je po poročanju STA ocenil, da je šlo za zasedo in maščevanje komandirja policijske postaje Ormož, ki mu je poslanec pred nekaj meseci postavil poslansko vprašanje v zvezi z njegovim delom. Ivanuša naj bi imel namen le umakniti avto s prireditvenega prostora ter se zatem s taksijem odpeljati domov, takoj na križišču pa ga je ustavila policija. Izkazalo se je, da je pod vplivom alkohola, dobil je kazenske točke in bo plačal kazen, je povedal prvak SNS.

Kot je zatrdil, Ivanuša ne bo odstopil, namesto tega bi po Jelinčičevih besedah moralo odstopiti pol poslancev SD, SAB in še kje, ker da so naredili vrsto škodljivih dejanj za državo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 21:42 21.april 2021.

    Zguba spet gleda v kristalno kuglo in prognozira. Prej ga bo zadela strela, kot resnica iz njegovih ust priletela.

  • Janez_53 19:51 21.april 2021.

    Jelinčić, ti si poslanec??? Ljubi bog! Po tvoje so se torej ormoški policisti maščevali Janiju tako, da so ga zgrabili, ga na silo nalili z rujnim vincem, malce počakali in mu ponudili alkotest??? Butaste izgovore iščejo butasti ljudje in s ...prikaži več tem žalijo normalne ljudi. Jani, ti pa če imaš jajca, odstopi!

  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 19:41 21.april 2021.

    Plemeniti _ kurčev poslanček!