Kaj lahko sami storimo, da preprečimo okužbo oziroma gripo?

Gripo lahko dokaj učinkovito in varno preprečujemo s cepljenjem. Cepiti se je treba pred pojavom gripe, najbolje novembra in decembra. Cepiti se moramo vsako leto, saj cepivo ne pušča dolgotrajne imunosti. Poleg tega deluje cepivo samo proti tistim podtipom virusa gripe, ki so v cepivu. Ker vsako leto krožijo drugačni podtipi virusa, se tudi sestava cepiva vsako leto spreminja.
Oglej si celoten članek

Prehlad in gripo lahko preprečujemo tudi s tem, da se ne zadržujemo v zaprtih prostorih, kjer je suh zrak, ki izsuši nosno sluznico in s tem omogoči lažji vstop virusov v naše telo. Izogibamo se prostorov, kjer je veliko ljudi, saj je v takšnih prostorih večja verjetnost, da bomo v stiku s kom, ki je že bolan in bo širil s kapljicami viruse iz svojih dihal. Pomembno je tudi, da je naš imunski sistem čim bolje pripravljen na boj proti virusom in bakterijam. Preutrujenost, neustrezna prehrana, stres, pomanjkanje spanja in splošne kondicije negativno vplivajo na naš imunski sistem. Zato je pomembno, da z zdravim načinoma življenja vplivamo pozitivno tudi na svoj imunski sistem.

Postavite tudi vi vprašanje našemu strokovnjaku na http://www.zurnal24.si/zdravi-tudi-pozimi.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.