Kaj se zgodi, ko prenehamo jesti čips?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Raziskava. 79 odstotkov vprašanih priznalo, da se vsaj dvakrat na teden pregrešijo s čipsom ali kakšnimi drugimi nezdravimi prigrizki. Kaj se zgodi, če se za vsaj dva meseca odpoveste tem pregreham?
Oglej si celoten članek

Po nekaj dnevih:

1. Redkejši glavoboli
Predelana hrana vsebuje številne snovi, da niso dobre za naše zdravje, med drugim tudi mononatrijev glutamat (MSG), ki se na deklaracijah skriva pod oznako E 621. Ta ojačevalec okusa hrani daje močno aromo, vam pa glavobole, ki se ponavadi pojavijo 20 minut po obroku. Stanje se izboljša že po nekaj dnevih "abstinence“ …

2. Trdnejši spanec
Prigrizki, ki jih pojeste pred spanjem, imajo na vaše zdravje velik vpliv. Piškoti, preste ali čips dvignejo raven sladkorja v krvi. Med spanjem bo ta raven naglo padla, kar bo razburilo telo in um. Tudi sol slabo vpliva na spanec, saj v telesu zadržuje vodo in povzroča žejo.

3. Manjši trebuh
Predelana hrana in prigrizki dokazano povzročajo napihnjenost in težave z vetrovi. Eden od razlogov je sol, ki povzroča tudi zabuhlost. Krive so tudi druge umetne snovi, ki jih telo težko razgrajuje in upočasnijo prebavo ter povzročajo napihnjen trebuh.

Po enem mesecu:

1. Bolj zdrava koža
Vsi se zavedamo, kako škodljiv je sladkor za našo kožo. Sladkor in predelani ogljikovi hidrati, ki se nahajajo v čokoladicah in piškotih, dvignejo raven inzulina, kar masti kožo. Rezultat so mozolji in akne. Z jedilnika odstranite pregrehe in vaša koža bo kmalu bolj gladka in zdrava.

2. Več energije
Nezdrava hrana nam le za kratek čas dvigne raven energije. Nihanje sladkorja v krvi namreč povzroči zaspanost in utrujenost.

3. Konec bolečin v mišicah in sklepih
Umetne snovi v predelanih živilih niso vaš prijatelj, saj v telesu lahko povzročijo vnetje. Težave najprej občutimo na občutljivih delih, kot so sklepi. Pride lahko celo do artritisa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.