Magazin > Lepota & telo
135 ogledov

Kaj se zgodi, ko prenehamo jesti čips?

čips Shutterstock
Raziskava. 79 odstotkov vprašanih priznalo, da se vsaj dvakrat na teden pregrešijo s čipsom ali kakšnimi drugimi nezdravimi prigrizki. Kaj se zgodi, če se za vsaj dva meseca odpoveste tem pregreham?

Po nekaj dnevih:

1. Redkejši glavoboli
Predelana hrana vsebuje številne snovi, da niso dobre za naše zdravje, med drugim tudi mononatrijev glutamat (MSG), ki se na deklaracijah skriva pod oznako E 621. Ta ojačevalec okusa hrani daje močno aromo, vam pa glavobole, ki se ponavadi pojavijo 20 minut po obroku. Stanje se izboljša že po nekaj dnevih "abstinence“ …

2. Trdnejši spanec
Prigrizki, ki jih pojeste pred spanjem, imajo na vaše zdravje velik vpliv. Piškoti, preste ali čips dvignejo raven sladkorja v krvi. Med spanjem bo ta raven naglo padla, kar bo razburilo telo in um. Tudi sol slabo vpliva na spanec, saj v telesu zadržuje vodo in povzroča žejo.

3. Manjši trebuh
Predelana hrana in prigrizki dokazano povzročajo napihnjenost in težave z vetrovi. Eden od razlogov je sol, ki povzroča tudi zabuhlost. Krive so tudi druge umetne snovi, ki jih telo težko razgrajuje in upočasnijo prebavo ter povzročajo napihnjen trebuh.

Po enem mesecu:

1. Bolj zdrava koža
Vsi se zavedamo, kako škodljiv je sladkor za našo kožo. Sladkor in predelani ogljikovi hidrati, ki se nahajajo v čokoladicah in piškotih, dvignejo raven inzulina, kar masti kožo. Rezultat so mozolji in akne. Z jedilnika odstranite pregrehe in vaša koža bo kmalu bolj gladka in zdrava.

2. Več energije
Nezdrava hrana nam le za kratek čas dvigne raven energije. Nihanje sladkorja v krvi namreč povzroči zaspanost in utrujenost.

3. Konec bolečin v mišicah in sklepih
Umetne snovi v predelanih živilih niso vaš prijatelj, saj v telesu lahko povzročijo vnetje. Težave najprej občutimo na občutljivih delih, kot so sklepi. Pride lahko celo do artritisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.