Kdaj je čas za prvi mobilnik?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Raziskave kažejo, da otroci svoj prvi mobilnik dobijo pri vstopu v šolo. Poskrbite, da ga bodo uporabljali nadzorovano.
Oglej si celoten članek

Medtem ko so v 90. letih otroci svoj prvi mobilnik dobili v povprečju pri 13 letih, ga dobijo zdaj pri vstopu v šolo, torej okoli šestega, sedmega leta, je pokazala nedavna raziskava britanskega mobilnega operaterja.

Razlog je varnost

Okoli 74 odstotkov staršev je kot razlog za nakup mobilnika navedlo varnost, torej da lahko preverijo, kje in s kom je otrok, da jih otrok lahko pokliče, če jih potrebuje, 22 odstotkov pa jih je odgovorilo, da so mobilnik kupili na željo otroka in zato, ker ga imajo tudi drugi otroci.

Previdnost ni odveč

Preden se odločite, da boste otroku kupili prvi mobilnik, razmislite zakaj ga kupujete, razlogi pa naj bodo tehtni: če doma nimate stacionarnega telefona, če ga vozite k dejavnostim ... Pred tem se pogovorite o tem, kako in zakaj naj ga uporablja ter kam lahko kliče, saj boste navsezadnje račun plačali vi, razmislite pa tudi o omejitvi klicev in povezljivosti s spletom.

Otroka opozorite, naj svoje telefonske številke ne daje neznanim osebam, naj mobilnika ne posoja, previdni pa bodite tudi pri izbiri aparata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:33 21. Avgust 2013.

    Zakaj pa ne otroku mobitel. Mi smo obema kupili mobitel pa sta stara 8 in 10 let. Zakaj? Da sta …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.