Kmetija: Kandidat kritičen do voditeljice

Foto: Pop TV
Natalija Bratković ni pokazala usmiljenja.
Oglej si celoten članek

Silvo Korošec je resničnostni šov Kmetija, ki ga spremljamo na POP TV, prostovoljno zapustil predčasno. V ribniku, ki so ga morali v okviru tedenske naloge očistiti alg, je namreč stopil na nekaj ostrega in si pri tem hudo poškodoval stopalo. Zaradi okužbe, vročine in bolečin, se je odločil, da šov zapusti in poskrbi za svoje zdravje. Ko se je moral dokončno odločiti, če resnično želi zapustiti šov, je bila voditeljica do njega precej ostra. Kaj je o njej in njenih besedah povedal 62-letni Silvo, si preberite v intervjuju.

Kmetija Kmetija na POP TV: Tako grobo je voditeljica odslovila kandidata

Kmetijo ste zapustili prostovoljno. Kaj se je zgodilo z nogo?

Čistili smo ribnik in sem na neko stvar stopil, ne vem ali je bil žebelj ali kakšna vejica in mi je nogo prebilo. Niti nisem vedel, da je bilo tako hudo. V tem ribniku je bilo okoli 20 centimetrov blata in smo morali biti bosi notri, saj je sicer vakuum blata potegnil čevelj. Ko se je to zgodilo smo še naprej delali, ker takoj ni tako bolelo. Ko sem prišel ven, sem videl, da imam rano in sem prosil organizatorja šova, če mi lahko pomagajo. Rano so mi očistili, razkužili. To je bilo prvi dan, zvečer me je malo peklo, naslednji dan pa me je začelo hudo boleti in noga je začela natekati. Občutek sem imel kot da imam vročino, bolelo pa je kot sam vrag. Zjutraj sem spet prosil za pomoč in so me odpeljali k splošnemu zdravniku. Ta je rekel, da je precej hudo in me napotil še k kirurgu. Kirurg je naredil rentgen in je rekel, da se ne da dosti videti, je pa preboj noge. Povedala je, da je preveč nateklo, da bi lahko opravili kirurški poseg. Ko sem prišel nazaj na Kmetijo sem povedal, da je poškodba prehuda. Zdravnica mi je dala močne antibiotike in protibolečinske, imel sem visoko vročino, popolnoma sem bil izmučen od bolečine, nespanja, slabe hrane … Razmišljal sem, da je nesmiselno ostati tam, v tistih pogojih, s takšno nogo. Poleg tega so me začele boleti še ledvice in se mi je zdelo, da je vse skupaj lahko življenjsko nevarno zame. Zato sem se odločil, da grem. Bilo mi je zelo hudo, Kmetija mi je bila zelo všeč, težko mi je bilo zapustiti skupino ljudi, saj smo se dobro razumeli.

Foto: Pop TV silvo korošec Kako pa je noga zdaj?

Ko sem prišel domov, sem šel še k svojemu zdravniku. Nogo mi je prevezal in ko sem čutil, da se z nogo nekaj dogaja, sem si jo doma mazal z medom. Že skoraj celo življenje sem čebelar, zato vem, kako dober je med. Ker je bila noga zatečena, sem celo nogo premazal z medom. In prav med je iz noge potegnil ves gnoj. Po enem tednu odkar sem prišel domov, sem bil boljši, se je oteklina zmanjšala.

Ni bilo kirurškega posega?

Ne, ni bilo. Mislim, da je med naredil svoje. Zdravnik je rekel, da bo poseg, če bo potreba po tem, a je ni bilo. Med izredno pomaga, tako gnojnim ranam, oteklinam, pri revmi …

Boris je rekel, da pretiravate, kar se bolečin tiče, Damijan je rekel, da ni fer, ker ste predčasno zapustili Kmetijo. Kaj pravite na to?

Oni niso verjeli, da je bilo tako hudo, ker jaz bolečine ne pokažem tako. Nerodno mi je bilo, da bi ostal na Kmetiji, pa nisem mogel niti hoditi, kaj šele delati. Nisem si upal hoditi, ker me je tako bolelo. Mislim, da če bi ostal na Kmetiji, da bi se to lahko zelo razvilo in poslabšalo, glede na pogoje, v katerih smo živeli in glede na količino hrane, ki smo jo imeli. Poglejte, bil sem na Madagaskarju tri mesece, tam dobil malarijo, podkožne bolhe, eno in drugo in vam rečem, da sem dal že marsikaj čez. Tudi pri podkožnih bolhah sem si pomagal z medom. To je bolezen, zaradi katerih domačini umirajo, to ni majhna stvar. Sem navajen takšnih okoliščin, na Madagaskarju sem živel s plemensko skupnostjo, kjer sem na dan pojedel le pest riža, a sem vseeno na Kmetiji prišel do zaključka, da je bolje, če jo zapustim. Čutil sem, da je tako bolje za moje splošno zdravje. Jaz sem bil od bolečine in lakote na koncu že popolnoma omamljen. Ko sem prišel od zdravnika, so me posedli k seniku in sem zaspal popolnoma omotičen od vseh zdravil, ki sem jih dobil. Niti nisem mogel govoriti, nisem imel moči, da bi razložil, kaj se dogaja, kako je bila to huda stvar.

Torej Kmetija za vas ni bila šok?

Nikakršen. Navajen sem marsičesa. Sem bil pa zelo zelo vesel, da so me izbrali, zato mi ni bilo vseeno, ko sem jo zapustil. Malo sem mi je zdelo ne fer, ko je Damijan rekel, da sem se o svoji poškodbi pogovarjal s člani druge družine. Jaz sem vsem povedal, tako pekom kot tudi mlinarjem, da ne vem, kako se bo to razvilo in da me boli.

Kaj pa pravite na besede voditeljice, da je Kmetija za tiste, ki so delavni, močni in vedo, zakaj so prišli v šov?

Sicer mislim, da je izredno dobra voditeljica. Kar pa se teh besed tiče, če so letele name, mislim, da je bila malo nesramna. Ona ni poznala situacije. Če bi vedela, kaj se dogaja, kako se počutim, bi mogoče reagirala drugače. Takrat sem jaz bil popolnoma omotičen od vsega in ji nisem mogel povedati, kaj se dogaja, kakšna je bolečina in da poškodba ni nedolžna. Verbalno nisem bil sposoben speljati stvari.

Če bi ostali v šovu in bi zmagali, kaj bi naredili z nagrado?

To sem ves čas razmišljal. Nekaj bi je dal na Madagaskar, tja kjer sem bil, za razvoj čebelarstva. Nekaj bi jo dal slovenskim osnovnim šolam, ki vzgajajo mlade čebelarje, nekaj malega pa bi obržal zase.

So vas domači spremljali v Kmetiji? Kaj pravijo?

Pozitivno so se odzvali. Malo so rekli, da sem se skrival, ker nisem bil tako izpostavljen. Delal sem svoje delo in to je to, nisem pa se izpostavljal več kot preveč.

Kmetijo spremljate?

Seveda spremljam in še jo bom, da vidim, kaj se bo dogajalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:01 16. Oktober 2017.

    Pravilno se je odloču. Sem ogorčen nad voditeljico, človek bi lahko tud umrl zaradi zastrupitve... njej pa je bil bolj …

  • dd
    13:39 28. September 2017.

    Odobravam, da se je odločil za odhod, saj je skrb za svoje zdravje na prvem mestu. Lahko bi dobil zastrupitev …

  • 12:23 28. September 2017.

    Popolnoma se strinjam, da je bila voditeljica izjemno nesramna, ko je bolnega človeka obravnavala kot lenuha! In tudi izjava, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.