Kritike Kolindi zaradi Oliverja

Hrvaška predsednica je v besedah slovesa po smrti enega najbolj priljubljenih hrvaških glasbenikov - po mnenju številnih uporabnih spletnih omrežij - storila grdo napako.
Oglej si celoten članek

"Čeprav je bil dalmatinskega porekla, je bil priljubljen in poslušan v vseh predelih Hrvaške, pa tudi širše, vključujoč tudi številne oddaljene kraje sveta, zahvaljujoč našim izseljencem, ki so njegove pesmi, njegove posnetke nosili s seboj kot trajno in čvrsto vez z domovino," je med drugim ob smrti Oliverja Dragojevića zapisala hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Uporaba besede "čeprav" (hrvaško: premda), je zmotila številne uporabnike spletnih omrežij, ki so jo v tem kontekstu prepoznali kot še en predsedničin spodrsljaj; izpostavljajo vprašanja, češ zakaj ne bi mogel biti nekdo, ki je dalmatinskega porekla, priljubljen in spoštovan v vseh ostalih predelih Hrvaške in tudi širše.

Slovo Slovo Oliverja Dragojevića: "On je v mojem DNK, v DNK vseh nas ..."

Zvezda Tako je Kolinda močno premagala Modrića

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • ode
    08:07 1. Avgust 2018.

    Mislim, da jo daje gonitis. To je bolezensko stanje, ki se pojavi v prvi fazi klimakterija, izraženo z neobvladljivim spolnim …

  • 19:02 30. Julij 2018.

    Saj so se je že navadili, da iz nje leti kot iz kurje riti, da več ne vedo ali premišljeno …

  • 16:47 30. Julij 2018.

    Ni bil spodrsljaj, to je Kolinda. Taki kot je ona so pa itak dalmacijo podarili Italiji. Od tod "premda" (čeprav).

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.