Magazin > VIP
14656 ogledov

Slovo Oliverja Dragojevića: "On je v mojem DNK, v DNK vseh nas ..."

Umrl je Oliver Dragojević Davor Puklavec/Pixsell
Na družbenih medijih dežujejo izrazi pretresenosti ob smrti hrvaškega legednarnega glasbenika Oliverja Dragojeviča. Številni ga označujejo za velikana hrvaške glasbe.

Od glasbenika, ki je s svojim ustvarjanjem zaznamoval več generacij, se na družbenih omrežjih poslavljajo mnogi njegovi oboževalci in glasbeni kolegi. "Odšel je največji pevec, interpret... in prijatelj," je ob Dragojevićevi smrti zapisal Jan Plestenjak in nadaljeval, da sta se spoznala pred dvajsetimi leti in od takrat naprej ga je vedno klical "mali". Vsak trenutek v njegovi družbi je bil po besedah Plestenjaka zabaven, nor in dragocen. Helena Blagne je izpostavila: "Tvoja duša, dragi Oliver, se je vedno popolnoma razdala publiki. In to tako zelo, da se je na koncu utrudila in zaspala. Počivaj v miru dragi moj kolega." Za del prehojene skupne poti se je pevcu zahvalila tudi Alenka Gotar.

"Nič ne bo več enako, po tvojem odhodu dragi Oliver. Vse tvoje šale in neumnosti, ki smo se jim smejali, so trenutki, ki jih nikoli ne bom pozabil. Priznati moram, da sem te imel rad in te imam rad, kot bi bil moj oče, a po duši si bil včasih kot moj mlajši brat," med drugim v daljšem sestavku zapisal hrvaški pevec Toni Cetinski in nadaljeval, da se je prav od njega naučil največ.

Za svojo glasbeno dušo dvojčico, pa ga je označil Stjepan Hauser, član dueta 2Cellos.

Severina pa je v čustvenem zapisu napisala, da ji je zelo, zelo težko. "To je težko, to nima smisla, to je preveč težko," je med drugim zapisala pevka in nadaljevala, da je Oliver Dragojević v njenem DNK, v DNK vseh nas ...

Oglasili so se nekateri hrvaški in slovenski politiki. Tako je denimo Davor Bernardić zapisal, da je Dragojević vsem nam simbol pesmi, morja in Dalmacije, zanj pa predstavlja tudi prijatelja, ki mu je po zvočnikih delal družbo ter ga vodil skozi ljubezni in sanje. 

 

Musical soulmates... #music #passion #oliverdragojevic

A post shared by HAUSER (@hausercello) on

Komentarjev 20
  • Lovebites 20:15 29.julij 2018.

    Pa vi vaso zurnalsko rit nastavite vsakemu cefuru.Kaj pa je on???Njegov DNA v meni?????Jebite se,kreteni,nismo vsi balkanofili,kreteni eni.A njegov sin potrebuje lobotomijo?

  • edvard73 19:13 29.julij 2018.

    Oliver, morda se kdaj nekje srečava v kakem zalivu, luki. Najraje na " pučini", Brez vseh slabih ljudi. Sva si bila podobna. Rada glasbo in morje. Mirno morje ti želim.

  • edvard73 17:31 29.julij 2018.

    Odšla je LEGENDA. In to bo ostal za vse nas, ki smo nekdaj peli njegove pesmi in jih bomo(še) poslušali do konca našega življenja. Tisti, ki pa nimate tega DNK-ja... ne veste kaj so "jajca" v muziki ali pa ste ...prikaži več politično zaslepljeni. Vam ni pomoči, če ne ločite med dobro glasbo in politiko. Morda je bil zasebno tudi on nacionalist. Nikoli nisem tega slišal. Ne samo zaradi denarja, je tudi on rad prišel v SLO. In marsikoga imel za prijatelja. Kot npr. Jana. Škoda, da tudi jaz nisem bil. Kot pred..