Magazin
9741 ogledov

Kritike Kolindi zaradi Oliverja

Facebook
Hrvaška predsednica je v besedah slovesa po smrti enega najbolj priljubljenih hrvaških glasbenikov - po mnenju številnih uporabnih spletnih omrežij - storila grdo napako.

"Čeprav je bil dalmatinskega porekla, je bil priljubljen in poslušan v vseh predelih Hrvaške, pa tudi širše, vključujoč tudi številne oddaljene kraje sveta, zahvaljujoč našim izseljencem, ki so njegove pesmi, njegove posnetke nosili s seboj kot trajno in čvrsto vez z domovino," je med drugim ob smrti Oliverja Dragojevića zapisala hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Uporaba besede "čeprav" (hrvaško: premda), je zmotila številne uporabnike spletnih omrežij, ki so jo v tem kontekstu prepoznali kot še en predsedničin spodrsljaj; izpostavljajo vprašanja, češ zakaj ne bi mogel biti nekdo, ki je dalmatinskega porekla, priljubljen in spoštovan v vseh ostalih predelih Hrvaške in tudi širše.

Umrl je Oliver Dragojević Slovo Magazin Slovo Oliverja Dragojevića: "On je v mojem DNK, v DNK vseh nas ..." Kolinda Grabar-Kitarović na podelitvi pokala, svetovno prvenstvo v nogometu Rusija 2018 Zvezda Svet Tako je Kolinda močno premagala Modrića
Komentarjev 3
  • ode 08:07 01.avgust 2018.

    Mislim, da jo daje gonitis. To je bolezensko stanje, ki se pojavi v prvi fazi klimakterija, izraženo z neobvladljivim spolnim nagonom, čeprav nima več ovulacije.

  • Lavdan 19:02 30.julij 2018.

    Saj so se je že navadili, da iz nje leti kot iz kurje riti, da več ne vedo ali premišljeno ali v afektu oz poslušalcem primerno.

  • Polhar 16:47 30.julij 2018.

    Ni bil spodrsljaj, to je Kolinda. Taki kot je ona so pa itak dalmacijo podarili Italiji. Od tod "premda" (čeprav).