Mali princ je krščen, kraljice ni bilo

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Buckinghamska palače je objavila prve fotografije krsta Archieja Harrisona Mountbatten-Windsorja. Zakaj ni bilo kraljice?
Oglej si celoten članek

V kapeli na gradu Windsor so danes v ožjem družinskem in prijateljskem krogu krstili prvega sina britanskega princa Harrya in njegove soproge Meghan. Krsta Archieja Harrisona Mountbatten-Windsorja se sicer zaradi drugih obveznosti ni udeležila kraljica Elizabeta II.

Magazin Težave: Zato kraljice ne bo na Archiejev krst

Kraljica je namreč vsako leto na začetku junija na Škotskem, kjer s svojimi podaniki, tako veleva tradicija, naknadno praznuje svoj rojstni dan, ki je ga ima sicer aprila. S Harryjem in Meghan ter seveda njunim sinčkom se bo kraljica spet srečala avgusta. 

Prvorojenca vojvode in vojvodinje sussekške je krstil canterburyjski nadškof Justin Welby, ki je tudi poročil Harryja in Meghan, poroča britanski BBC.

Magazin Harry in Meghan: Dve varuški za Archieja spakirali kovčke

Na krstu tudi William in Kate

Krstu so med drugim prisostvovali Harryjev brat, princ William s soprogo Kate ter Harryjev oče, princ Charles s soprogo Camillo. Par se je tudi odločil, da javnosti ne bodo razkrili imen Archiejevih botrov.

Magazin Na tako zvit način se je kraljica norčevala iz Trumpa

Kraljevi par se je odločil, da bo krst dvomesečnega otroka potekal v ožjem krogu brez prisotnosti medijev. Uradne fotografije je posnel Chris Allerton, ki je bil tudi uradni poročni fotograf. Buckinghamska palača je nepričakovano pohitela z objavo prvih fotografij. 

Foto: instagram

Brat Kate Middleton Brat Kate Middleton: Na tako neokusen način se je želel okoristiti na Archiejev račun

Harry in Meghan sta se držala nekaterih kraljevih tradicij. Archie je bil med drugim oblečen v ročno izdelano repliko krstne obleke, ki jo je nosila najstarejša hči kraljice Viktorije. To obleko so nosili otroci kraljevi družine za krst že zadnjih 11 let. Sešila jo je šivilja kraljice Elizabete II. Angela Kelly.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:19 7. Julij 2019.

    Fantek je podoben Meghan.

  • 23:18 7. Julij 2019.

    Fantek je podoben Meghan. Ima nje pogled.

  • 16:09 7. Julij 2019.

    kje pa so njeni starši,poden od podna ta dvor in vse to...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.