Na smuči pri treh letih

Foto: Žurnal24 Več časa, preživetega na svežem zraku, bo okrepilo otrokov imunski sistem. (Foto
Otrok lahko začne smučati pri treh letih.
Oglej si celoten članek

"Šolarjem in njihovim staršem priporočam čim bolj razgibane družabne igre na svežem zraku, kot so kepanje, sankanje, smučanje in postavljanje snežnih skulptur," pravi Ines Jerenec iz mariborskega studia za fintes Forma. Predšolskim otrokom pa svetuje veliko sprehodov. Pri preživljanju prostega časa na svežem zraku je treba po besedah sogovornice paziti na temperaturo zraka in primerno zimsko opremo. Zunanjim dejavnostim se izogibajte v jutranjih in večernih urah.

Sankanje brez snega
Običajne zimske dejavnosti lahko popestrite na različne načine. V Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije staršem svetujejo, naj skupaj z otroki pripravijo ptičjo krmilnico. Po mnenju društva bo tako "otrok krepil pozitiven odnos do narave in preživel več časa na svežem zraku". V času, ko ni snega, lahko sankaško avanturo doživite na Rogli, in sicer na umetnem sankališču Zlodejevo. Pravo zimsko izkušnjo pa lahko z otroki preživite v iglujih v eskimski vasi na Krvavcu. "Smučanja lahko otroka na položnih progah začnemo učiti že pri treh letih," razkriva Jerenčeva, za deskanje pa so po njenem mnenju otroci najdojemljivejši po 7. letu.

Vetrovka in topel pulover
"Pozimi priporočamo vodoodporna oblačila, ki morajo iz telesa hkrati oddajati vlago," pravi Jerenčeva. Kot oblačilo, primerno za zaščito v hladnih dneh, izpostavlja vetrovko, pod katero priporoča topel pulover. "Izbor oblačil prilagodite vremenskim razmeram in temperaturi zraka," pristavlja. "Pri manjših otrocih ne pozabite na kapo, šal in rokavice," opozarja sogovornica in dodaja, da je treba redno spremljati otrokovo znojenje. Če se močno znoji, ga preoblecite v manj topla oblačila, izgubljeno telesno tekočino pa naj nadomesti s pitjem toplih čajev ali mlačne vode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.