Neverjetno, kaj je z zbranim denarjem naredila družina trpinčenega dečka

Zbrali so več kot 630 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Pretekli teden je svet pretresla usoda avstralskega dečka. 9-letni Quaden Bayles ima ahondroplazijo, ki povzroča pritlikavost, zaradi česar so ga vrstniki v šoli trpinčili.

Bilo je tako hudo, da si je deček želel umreti. Njegova mama je posnetek njegovega joka objavila na družbenih omrežjih. "Želim se zabosti v srce. Želim, da me nekdo ubije,“ ihti v avtomobilu. Obupan pa ni le deček, ampak tudi njegova družina. "Javnost mora vedeti, kakšne posledice ima ustrahovanje. In vi se sprašujete, zakaj otroci delajo samomor,“ je v videu izjavila dečkova mama Yarraka in dodala: "Želim, da ljudje vedo, kako je to prizadelo našo družino. Ves čas ga moram imeti na očeh, da se ne bi ubil.“

Posnetek se je dotaknil mnogih zvezdnikov. Več o tem TUKAJ. Ameriški komik Brad Williams je za otroka sprožil dobrodelno akcijo, da bi mu omogočili izlet v Disneyland. Denar je darovalo več kot 20 tisoč ljudi, nabralo se je nekaj več kot 630 tisoč evrov.

Družina 9-letnika pa je sedaj sporočila, da denarja ne bo obdržala. "Kateri otrok si ne bi želel v Disenyland, še zlasti tak, ki je živel tako kot Quaden. Da bi lahko ušel izzivom, ki ga vsak dan čakajo. A moja sestra je rekla: 'Veš kaj, vrnimo se k težavi. Trpinčili so ga. Koliko samomorov se je zgodilo zaradi medvrstniškega nasilja?' Denar bi zato radi dali organizacijam, ki ga potrebujejo. Oni vedo, kako ga uporabiti. Čeprav si želimo v Disneyland, bo od tega denarja več imela naša skupnost,“ je povedala dečkova teta.

Nekaj denarja bo dobila tudi organizacija, ki podpira ljudi z ahondroplazijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:22 28. Februar 2020.

    No, kljub temu, da je gesta lepa bi marsikdo imel vso pravico donirani denar zahtevati nazaj. Večina je donirala za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.