Magazin > Odnosi in prosti čas
10494 ogledov

Neverjetno, kaj je z zbranim denarjem naredila družina trpinčenega dečka

Quaden Bayles
Zbrali so več kot 630 tisoč evrov.

Pretekli teden je svet pretresla usoda avstralskega dečka. 9-letni Quaden Bayles ima ahondroplazijo, ki povzroča pritlikavost, zaradi česar so ga vrstniki v šoli trpinčili.

Bilo je tako hudo, da si je deček želel umreti. Njegova mama je posnetek njegovega joka objavila na družbenih omrežjih. "Želim se zabosti v srce. Želim, da me nekdo ubije,“ ihti v avtomobilu. Obupan pa ni le deček, ampak tudi njegova družina. "Javnost mora vedeti, kakšne posledice ima ustrahovanje. In vi se sprašujete, zakaj otroci delajo samomor,“ je v videu izjavila dečkova mama Yarraka in dodala: "Želim, da ljudje vedo, kako je to prizadelo našo družino. Ves čas ga moram imeti na očeh, da se ne bi ubil.“

Posnetek se je dotaknil mnogih zvezdnikov. Več o tem TUKAJ. Ameriški komik Brad Williams je za otroka sprožil dobrodelno akcijo, da bi mu omogočili izlet v Disneyland. Denar je darovalo več kot 20 tisoč ljudi, nabralo se je nekaj več kot 630 tisoč evrov.

Družina 9-letnika pa je sedaj sporočila, da denarja ne bo obdržala. "Kateri otrok si ne bi želel v Disenyland, še zlasti tak, ki je živel tako kot Quaden. Da bi lahko ušel izzivom, ki ga vsak dan čakajo. A moja sestra je rekla: 'Veš kaj, vrnimo se k težavi. Trpinčili so ga. Koliko samomorov se je zgodilo zaradi medvrstniškega nasilja?' Denar bi zato radi dali organizacijam, ki ga potrebujejo. Oni vedo, kako ga uporabiti. Čeprav si želimo v Disneyland, bo od tega denarja več imela naša skupnost,“ je povedala dečkova teta.

Nekaj denarja bo dobila tudi organizacija, ki podpira ljudi z ahondroplazijo.

Komentarjev 1
  • Snežinko 17:22 28.februar 2020.

    No, kljub temu, da je gesta lepa bi marsikdo imel vso pravico donirani denar zahtevati nazaj. Večina je donirala za tega dečka, ne pa za druge...