Oddaljena brazilska Glavna postaja

Foto: Žurnal24 (Foto: Cankarjev dom)
V okviru Festivala oddaljene kulture Obraz Brazilije si ob 20.30 v Cankarjevem domu oglejte film Glavna postaja (Central do Brasil).
Oglej si celoten članek

Dora (Fernanda Montenegro) na glavni železniški postaji nepismenim prebivalcem Ria piše pisma ter jih pošilja naprej – ali pa tudi ne, odvisno, kako se s prijateljico Ireno (Marília Pêra) odločita.

Nekega dne pa njeno "klientko" povozijo do smrti, devetletni Josue (Vinícius de Oliveira) pa ostane brez matere. Dora Josueja sprva preda agenciji za posvojitev otrok, a ga takoj zatem reši; odloči se namreč, da bosta na podlagi naslova na pismu, ki ga Dora ni odposlala, poiskala njegovega očeta Jesusa.

Film, ki je za svoj scenarij dobil podporo Sundance Instituta, zmagal na festivalu v Berlinu in bil pozneje nominiran za dva oskarja (tuji film in glavna ženska vloga), je brazilski film po daljšem času znova postavil v ospredje svetovnega filma.

Za vstopnico boste odšteli od 3,80 do 4,60 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.