Magazin > Film & Glasba & TV
9 ogledov

Oddaljena brazilska Glavna postaja

(Foto: Cankarjev dom) Žurnal24 main
V okviru Festivala oddaljene kulture Obraz Brazilije si ob 20.30 v Cankarjevem domu oglejte film Glavna postaja (Central do Brasil).

Dora (Fernanda Montenegro) na glavni železniški postaji nepismenim prebivalcem Ria piše pisma ter jih pošilja naprej – ali pa tudi ne, odvisno, kako se s prijateljico Ireno (Marília Pêra) odločita.

Nekega dne pa njeno "klientko" povozijo do smrti, devetletni Josue (Vinícius de Oliveira) pa ostane brez matere. Dora Josueja sprva preda agenciji za posvojitev otrok, a ga takoj zatem reši; odloči se namreč, da bosta na podlagi naslova na pismu, ki ga Dora ni odposlala, poiskala njegovega očeta Jesusa.

Film, ki je za svoj scenarij dobil podporo Sundance Instituta, zmagal na festivalu v Berlinu in bil pozneje nominiran za dva oskarja (tuji film in glavna ženska vloga), je brazilski film po daljšem času znova postavil v ospredje svetovnega filma.

Za vstopnico boste odšteli od 3,80 do 4,60 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.