Optimalne jedi za vaše telo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z analizo svojih genov izveste, kaj jesti, da bi shujšali.
Oglej si celoten članek

"Uživanje hrane, ki ni prilagojena vašemu fiziološkemu ustroju, je približno tako, kot bi v dizelski motor nalivali bencin," pomen poznavanja genske zasnove pri načrtovanju prehrane ponazarjajo pri svetovalnem studiu Nutrigenomika Info Team, kjer boste osnovna personalizirana priporočila o prehrani in gibanju dobili za 99 evrov, bolj dodelana paketa pa za 199 in 499 evrov.

Personalizirana dieta

Da je usklajevanje prehrane z gensko zasnovo učinkovito tudi pri izgubljanju odvečnih kilogramov, navajajo pri podjetju Genelitik, ki prek znamke LifeGenetics Slim ponuja genski test za hujšanje. "Na univerzi v Stanfordu so pred nekaj leti raziskovali učinkovitost štirih priljubljenih diet. Ugotovili so, da so ženske, katerih dieta se je skladala z njihovim genetsko določenim prehrambnim tipom, hujšale od dva- do trikrat uspešneje kot tiste, katerih genetski prehrambni tip ni bil v skladu z dodeljeno dieto," pravi Mateja Bedenčič.

In kaj dobite v paketu LifeGenetics Slim, za katerega boste odšteli 175 evrov?

"Ponujamo analizo genov, povezanih s presnovo sladkorjev in maščob, z energijskimi potrebami in povečano telesno težo ter s telesno dejavnostjo. Stranka dobi knjižico, v kateri na več kot 20 straneh najde rezultate genske analize, priporočila o prehrani in opise analiziranih genov, to je njihovo vlogo in pomen v metaboličnih procesih, ki so pomembni pri izgubi in pridobivanju telesne teže," razloži Bedenčičeva. Podobno storitev v kratkem pripravljajo tudi pri podjetju GenePlanet.

Slina pove vse o vas

  • Pri večini ponudnikov je postopek tak, da prek spleta ali posrednikov naročite analizo, po nekaj dneh pa na dom dobite paket s priborom in navodili za odvzem sline. Vzorec brezplačno pošljete nazaj ponudniku.
  • Po analizi vzorca in dobljenih rezultatih genetske zasnove bodo pripravili prehrambna priporočila, ki jih boste dobili v 30 dneh.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.