Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Optimalne jedi za vaše telo

telo, dieta, hujšanje Shutterstock
Z analizo svojih genov izveste, kaj jesti, da bi shujšali.

"Uživanje hrane, ki ni prilagojena vašemu fiziološkemu ustroju, je približno tako, kot bi v dizelski motor nalivali bencin," pomen poznavanja genske zasnove pri načrtovanju prehrane ponazarjajo pri svetovalnem studiu Nutrigenomika Info Team, kjer boste osnovna personalizirana priporočila o prehrani in gibanju dobili za 99 evrov, bolj dodelana paketa pa za 199 in 499 evrov.

Personalizirana dieta

Da je usklajevanje prehrane z gensko zasnovo učinkovito tudi pri izgubljanju odvečnih kilogramov, navajajo pri podjetju Genelitik, ki prek znamke LifeGenetics Slim ponuja genski test za hujšanje. "Na univerzi v Stanfordu so pred nekaj leti raziskovali učinkovitost štirih priljubljenih diet. Ugotovili so, da so ženske, katerih dieta se je skladala z njihovim genetsko določenim prehrambnim tipom, hujšale od dva- do trikrat uspešneje kot tiste, katerih genetski prehrambni tip ni bil v skladu z dodeljeno dieto," pravi Mateja Bedenčič.

In kaj dobite v paketu LifeGenetics Slim, za katerega boste odšteli 175 evrov?

"Ponujamo analizo genov, povezanih s presnovo sladkorjev in maščob, z energijskimi potrebami in povečano telesno težo ter s telesno dejavnostjo. Stranka dobi knjižico, v kateri na več kot 20 straneh najde rezultate genske analize, priporočila o prehrani in opise analiziranih genov, to je njihovo vlogo in pomen v metaboličnih procesih, ki so pomembni pri izgubi in pridobivanju telesne teže," razloži Bedenčičeva. Podobno storitev v kratkem pripravljajo tudi pri podjetju GenePlanet.

Slina pove vse o vas

  • Pri večini ponudnikov je postopek tak, da prek spleta ali posrednikov naročite analizo, po nekaj dneh pa na dom dobite paket s priborom in navodili za odvzem sline. Vzorec brezplačno pošljete nazaj ponudniku.
  • Po analizi vzorca in dobljenih rezultatih genetske zasnove bodo pripravili prehrambna priporočila, ki jih boste dobili v 30 dneh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.